Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

În “oraşul cel mai sigur“

Scris de :     2012-04-20 16:43

De cam o săptămână, neînţeleptul Solomon, viitorul fost primar al Craiovei, ţine capul de afiş al presei locale şi naţionale. S-a scris atâta despre ceea ce a făcut sau a scris, încât mă gândeam că ajung atâţia pari la o oală spartă deja.

Craiova accident femeie (rtv.net)

foto: rtv.net

Dar el, nu şi nu, cere cu insistenţă, de juri că e masochist. Că e pervers, ştiam de când a intrat în politică, pentru că nu poţi trece aşa dintr-un partid într-altul fără să ai o doză de pervesitate, undeva în forul intim. Şi a dovedit-o din plin, mai ales în ultimele afirmaţii: ba legate de relaţia sa incestuoasă cu fata de 16 ani, pe care a confundat-o cu Craiova – sau invers, nu mai ştiu – , ba legate de doamna Câmpeanu, pe care ar vrea să o vadă aşa cum umbla el pe stradă, metaforic vorbind, sau cum umblă copiii din şatrele de romi . Probabil, să fie o imagine a copilăriei care încă îl obsedează. Nimic nu este exclus.

Eu, însă, nu despre aceste lucruri vreau să vorbesc. Au scris alţii, şi este suficient. Eu aş vrea să ma refer la imaginea Craiovei lui Solomon, aşa cum spune el, şi nu pot să nu remarc faptul că mai e unul pus în fruntea unei colectivităţi care încă mai crede că îi reprezintă pe cei ce l-au ales cândva sau că acei pe care îi conduce îi sunt supuşi. Boală de ales, ce să faci!

Deci, nu îmi ies din minte cuvintele domnului Solomon, cel care spunea cu inconştienţă, acum câteva zile, că oraşul Craiova este unul din cele mai sigure oraşe şi că ţiganii nu sunt o problemă în oraşul păstorit de el. “Craiova e cel mai sigur oraş din ţară. Interlopii sunt probabil în mintea unora. Oraşul acesta e frumos, extrem de interesant, sigur, oraş universitar şi noi îl denigrăm că nu ne place.“ Nu mai citez şi declaraţia incestuoasă a primarului. Nu merită atâta atenţie visele erotice şi fanteziile sexuale ale viitorului fost primar.

Numai că nu pot să nu constat cum soarta, sau Divinitatea, îi joacă feste. Nici nu a deschis bine gura, nici nu i-a ieşit porumbelul – sau cioara – din gură, că oraşul cel mai sigur a devenit obiect de studiu : o femeie este lovită de maşină şi, imediat, doi romi (un rom şi o roamă, din cei care “nu trăiesc în Craiova” şi nu reprezinţă nici un pericol în “unul din cele mai sigure oraşe”) sar pe femeie să o “ajute”, să fie mai “uşor” transoportată la urgenţă. Deci, oameni săritori în Craiova asta a lui Solomon, care “uşurează” oamenii de griji, cum ar fi grija banilor. Bineînţeles, este un caz izolat, dar, totuşi, UNICAT şi cu totul şi cu totul întâmplător, în “unul din cele mai sigure oraşe”.

Nu ştiu de ce acest caz m-a dus cu gândul la o declaraţie dată cu câteva zile mai înainte de domnul Solomon, la unele acuzaţii venite din partea unui fost coleg de partid. Era domnia sa învinuit că a profitat de nişte informaţii vizavi de o viitoare investiţie şi a cumpărat, de la nişte oameni amărâţi, pâmantul pe unde trebuie să treacă viitorul drum expres Craiova–Piteşti .

Iată, ce spunea primarele: “Să îi spui domnului, cum îl cheamă, că eu mi-am luat terenuri la Videanu, acolo, pe centură, am fost deştept”. Dacă, a profita de o informaţie pe care o ai, datorită funcţiei pe care o ocupi, şi cumperi pe un preţ de nimic nişte pământuri de la oameni sărmani şi îi “ajuţi “ să scape de grija banilor pe care îi puteau eventual câştiga, atunci, să nu mire pe nimeni dacă acel care a fost filmat jefuind acea femeie, va spune: “Să îi spui domnului, cum îl cheamă, că eu am luat ce am găsit acolo în buzunarele femeii, pentru că am fost deştept“.

Situaţiile sunt similare. Doi oameni deţin o informaţie, se află la locul “potrivit”, la momentul potrivit, şi … se servesc singuri. Unde ar fi locul cel mai potrivit pentru astfel de oameni, nu e greu de înţeles. De ce se întamplă astfel de fapte, ca acel prezentat la tv cu femeia lovită, într-un oraş condus de un astfel de primar, nu trebuie să mai mire pe nimeni. La aşa primar, aşa oameni.

Întrebarea este: cât vor mai accepta craiovenii asta ?
Alte stiri din: Social Afisari - 2,319
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante