Acasa Actualitate-InternaSocial Începe cea de-a IV-a etapă de înscriere la şcoală

Începe cea de-a IV-a etapă de înscriere la şcoală

scris de Laurentiu Banches
303 Afisari

În această etapă, care începe pe 2 mai, vor fi înscrişi copii ai căror părinţi au cerut ca aceştia să fie înscrişi la o şcoală diferită de cea de circumscripţie, respinşi iniţial.

scoala clasa pregatitoareConform Ministerului Educaţiei, etapa a IV-a va avea două faze. Prima dintre ele se va desfăşura între 2 şi 9 mai şi prevede înscrierea pe locurile disponibile la unităţile dorite a copiiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar au fost respinşi iniţial, din lipsă de locuri. În timp ce între 11  şi 18 mai vor fi înscrişi copiii care nu au fost cuprinşi în nici o unitate de învăţământ până în acea perioadă. Potrivit Agerpres, înscrierierile în Capitală se vor face la centrul special de înscriere creat de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti la Colegiul Naţional „I. L. Caragiale”

Înscrierea se va face în urma completării de către părinte a unei cereri scrise tip, părintele având posibilitatea de a înscrie pe cerere un număr de opţiuni. Pe lângă cerere părinţii pot depune şi documente care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare, afişarea listelor urmând să fie făcută în data de 21 mai.

În Bucureşti informaţii privind înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I pentru anul şcolar 2012 – 2013, etapa a IV-a, pot fi solicitate la telverde 0800816021. Totodată pe site-ul IŞMB (ismb.edu.ro) şi la intrarea în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar de stat cu nivel primar din Bucureşti sunt postate graficul de înscriere, modelul de cerere de înscriere şi alte documente utile referitoare la înscrieri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult