Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

Institutul Wiesel condamnă la pachet Jobbik şi Noua Dreaptă

Scris de :     2013-08-12 21:27

Institutul Wiesel condamnă la pachet Jobbik şi Noua Dreaptă. Reprezentanţii Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” îşi exprimă profunda îngrijorare pentru “declaraţiile rasiste şi incitatoare” pe care liderul partidului radical naţionalist Jobbik din Ungaria, Gabor Vona, le-a făcut sâmbătă la Borzonţ şi solicită instituţiilor abilitate ale statului să se autosesizeze pentru a lua măsurile care se impun.

Institutul Wiesel condamnă la pachet Jobbik şi Noua Dreaptă

Institutul Wiesel condamnă la pachet Jobbik şi Noua Dreaptă

“Condamnăm cu toată fermitatea un astfel de discurs care vine în contradicţie flagrantă cu art. 30 al. 7 din Constituţia României şi solicităm instituţiilor abilitate ale statului să se autosesizeze pentru a lua măsurile care se impun. De asemenea, menţionăm că tolerarea unor astfel de acţiuni lipsite de discernământ politic din partea unor partide sau organizaţii extremiste străine prezente în România amplifică riscul pentru intensificarea extremismului din România. În acest context nu putem să nu privim cu îngrijorare la exerciţiile paramilitare pe care Asociaţia Noua Dreaptă din România le-a făcut în cadrul ‘Taberei Naţionaliste: Camaraderie, disciplină, loialitate’, organizată la Râşnov între 1-4 august”, se arată într-un comunicat remis luni Agerpres de directorul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului, Alexandru Florian.

Liderul partidului radical naţionalist ungar Jobbik, Gabor Vona, a acuzat sâmbătă guvernul condus de Viktor Orban că nu a ridicat chestiunile privind tratatul de pace de la Trianon şi autonomia aşa-zisului Ţinut secuiesc în cadrul forumurilor internaţionale, potrivit unei declaraţii susţinute la Tabăra tineretului maghiar din Ardeal, care a avut loc în localitatea Borzonţ din judeţul Harghita, după cum a informat agenţia de presă MTI.
Alte stiri din: Social Afisari - 1,009
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Prognoza METEO. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni Citeste
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante