Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

MECTS: Finlanda ajuta educaţia din România

Scris de : L.B.     2013-02-08 11:59

Ministerul român al educaţiei a cerut sprijinul Finlandei în reformarea sistemului educaţional în condiţiile în care această ţară are după multă studii, cel mai performant sistem din lume.

MECTS: Finlanda ajuta educaţia din România (foto: lastchance4children.com)

Ambasadorul Finlandei, Ulla Vaisto, a declarat despre sistemul de învăţământ românesc în cadrul unei prezentări că „”Nu este un lucru bun să aibă loc schimbări de politici la fiecare doi, trei sau patru ani, este clar. Deci este nevoie de un consens politic, dacă se doresc reforme durabile şi rezultate fructuoase.” Potrivit Radio România Actualităţi Ulla Vaisto a adăugat că “Este nevoie de un consens larg, o voinţă politică largă, şi apoi programul trebuie implementat şi continuată implementarea lui.”, menţionând că „în Finlanda, am început reforma educaţională acum 40 de ani, dar mereu căutăm metode să îmbunătăţim sistemul educaţional“.

Ambasadorul a mai afirmat că o mare deosebire între cele două sisteme de învăţământ este şi foarte că în Finlanda cadrele didactice sunt foarte respectate şi foarte bine pregătite, precizând că o îmbunătăţire a sistemului educaţional este un câştig pentru toată lumea, a mai spus aceasta. În Finlanda, şcoala începe la şapte ani, iar educaţia de bază durează până la împlinirea vârstei de 16 ani. După aceea, elevii aleg dacă merg spre şcoli vocaţionale sau universităţi. Grădiniţa nu este obligatorie, dar majoritatea copiilor urmează şi aceste instituţii.
Alte stiri din: Social Afisari - 133
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Prognoza METEO. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni Citeste
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante