Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Ministerul Sănătăţii nu mai desfiinţează spitalele

Scris de :     2011-02-18 09:28

Preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România (AOR), primarul oraşului Sălişte (judeţul Sibiu), Dumitru Teodor Banciu, a declarat joi seară că s-a semnat o minută între secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Cristian Irimie şi reprezentanţi ai AOR, care prevede că spitalele din România nu vor mai fi desfiinţate de MS, informează Agerpres.

spitalUnul dintre semnatarii minutei, Johann Krech, primarul oraşului sibian Cisnădie, unde au avut loc proteste faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa spitalul, a confirmat că nici spitalul din Cisnădie şi nici celelalte nu vor mai fi desfiinţate.

Spitalele nu vor fi desfiinţate de Ministerul Sănătăţii şi nici printr-o altă măsură luată de instituţiile din sistemul de sănătate”, se arată la primul punct al minutei încheiate, joi, între AOR şi MS.

În acelaşi document, se stipulează că “Ministerul Sănătăţii va propune un set de indicatori pentru eficientizarea spitalelor din reţeaua autorităţilor locale, pe care acestea se angajează să îi respecte, în baza unui plan de măsuri convenit de ambele părţi”.

Ministerul trebuie să facă publică strategia sa privind sistemul de sănătate pentru cel puţin 4 ani şi să o adopte în urma dezbaterilor cu toţi cei implicaţi”, se mai arată în textul minutei.

De asemenea, potrivit documentului, MS trebuie să clarifice care sunt motivele şi avantajele desfiinţării spitalelor şi să le facă publice şi, totodată, să-şi precizeze oficial poziţia pe care o va adopta în cazul spitalelor pentru care consiliile locale nu vor adopta hotărâri de transformare în cămine de bătrâni sau de comasare.

“Aşteptăm un răspuns scris pentru toate solicitările de mai sus, răspuns care să fie postat şi pe site-ul Ministerului. În caz contrar, autorităţile locale îşi rezervă dreptul de a protesta alături de sindicate şi de a acţiona în instanţă orice măsură ilegală”, se afirmă în încheierea minutei, semnată de secretarul de stat Cristian Irimie şi de primarii mai multor localităţi, membri AOR.
Alte stiri din: Social Afisari - 115
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante