Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Goran Bregovic cântă la București, la festivalul "Baro Foro" | Viagra naturală. Cinci alimente cu efecte afrodisiace | Războiul bate la uşă. Rusia încearcă să obțină controlul asupra gurilor Dunării | Rusia îşi testează noile avioane de luptă pe gruparea navală NATO care vine la Constanţa | CUTREMURUL din 1977. Cum s-a auzit seismul de acum 38 de ani

Rezultate 2012 – Admitere Medicina UMF Carol Davila

Scris de :     2012-07-25 19:31

Candidaţii la facultăţile din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ au susţinut, miercuri, examenul de admitere, lucrările fiind corectate pe loc.

Rezultate 2012    Admitere Medicina UMF Carol Davila  social

ADMITERE-Rezultate Universitatea de Medicină şi Farmacie

Potrivit unui comunicat al Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila‘, anul acesta, concurenţa la UMF este în medie de 5 candidaţi pe un loc finanţat de la buget, fiind cea mai mare după anii ’90 încoace. La finalul sesiunii de înscriere au fost validaţi în total 3.237 candidaţi pentru toate cele patru facultăţi din cadrul UMF ”Carol Davila”. Din anii ’70 şi până în 1989 concurenţa la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” a ajuns, la un moment dat, la 18 candidaţi pe un loc.

”Cred că toţi absolvenţii de liceu şi-ar dori, în principiu, să ajungă la o universitate de prestigiu, precum UMF ‘Carol Davila’, în condiţiile în care, fiind buni, ajung la locurile bugetate şi atunci fără îndoială, pentru familiile lor studiul la universitate nu mai reprezintă o dificultate prea mare. Scopul lor numărul unu este să se formeze foarte bine, să fie competitivi, iar într-o astfel de universitate se poate realiza acest deziderat”, a declarat rectorul Universităţii, acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu.

În ceea ce priveşte facilităţile pe care UMF ”Carol Davila” le pune la dispoziţia studenţilor, rectorul instituţiei susţine că acestea ”sunt mai bune chiar şi faţă de alte universităţi din Europa de Vest”. ”Avem o mulţime de spitale care sunt clinici universitare în toate specialităţile, avem un număr mare de cadre didactice care sunt performante şi doritoare să formeze generaţii de studenţi. Astfel, în momentul în care ei termină facultatea şi îşi iau licenţa, dacă ajung în postura de a fi contracandidaţi cu colegii lor din ţările Europei de Vest, foarte adesea, absolvenţi de-ai noştri câştigă concursul şi se clasează pe primele locuri. Acest lucru dovedeşte valoarea învăţământului de la UMF ‘Carol Davila’, volumul mare de noţiuni pe care studenţii îl acumulează în cei 6 ani de studiu şi ca urmare performanţa lor în orice sistem medical din Europa sau din afara Europei”, a conchis acad. prof. dr. Ioanel Sinescu.

VEZI AICI REZULTATELE la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, sesiunea iulie 2012.

O condiţie necesară însă admiterii la facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila‘ din Bucureşti o reprezintă promovarea examenului de admitere cu un punctaj egal sau superior aceluia corespunzător notei 5,00.
Alte stiri din: Social Afisari - 56,123
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Opinii
 
Dezbateri
 
Politica
 
Magazin
 
Revista Presei
 
Stiinta-IT
 
Aroma de vinil
 
Poza Veche
 
Bancul zilei
 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Cod Galben de ninsori și viscol. Vezi zonele afectate Citeste
stiri nationale sport
stiri interesante stiinta
stiri mondene
stiri bizare
interesant
auto