Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Ce se întâmplă în creierul omului în primele cinci minute după moarte | Există o forţă misterioasă în Univers | Când începe ANUL NOU CHINEZESC. Ce zodie va avea buzunare pline! | Creierul îţi poate dezvălui care îţi sunt prietenii | NASA a testat sistemul de energie nucleară pentru misiunea pe Marte

Rezultate 2012 – Admitere Medicina UMF Carol Davila

Scris de :     2012-07-25 19:31

Candidaţii la facultăţile din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ au susţinut, miercuri, examenul de admitere, lucrările fiind corectate pe loc.

ADMITERE-Rezultate Universitatea de Medicină şi Farmacie

Potrivit unui comunicat al Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila‘, anul acesta, concurenţa la UMF este în medie de 5 candidaţi pe un loc finanţat de la buget, fiind cea mai mare după anii ’90 încoace. La finalul sesiunii de înscriere au fost validaţi în total 3.237 candidaţi pentru toate cele patru facultăţi din cadrul UMF ”Carol Davila”. Din anii ’70 şi până în 1989 concurenţa la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” a ajuns, la un moment dat, la 18 candidaţi pe un loc.

”Cred că toţi absolvenţii de liceu şi-ar dori, în principiu, să ajungă la o universitate de prestigiu, precum UMF ‘Carol Davila’, în condiţiile în care, fiind buni, ajung la locurile bugetate şi atunci fără îndoială, pentru familiile lor studiul la universitate nu mai reprezintă o dificultate prea mare. Scopul lor numărul unu este să se formeze foarte bine, să fie competitivi, iar într-o astfel de universitate se poate realiza acest deziderat”, a declarat rectorul Universităţii, acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu.

În ceea ce priveşte facilităţile pe care UMF ”Carol Davila” le pune la dispoziţia studenţilor, rectorul instituţiei susţine că acestea ”sunt mai bune chiar şi faţă de alte universităţi din Europa de Vest”. ”Avem o mulţime de spitale care sunt clinici universitare în toate specialităţile, avem un număr mare de cadre didactice care sunt performante şi doritoare să formeze generaţii de studenţi. Astfel, în momentul în care ei termină facultatea şi îşi iau licenţa, dacă ajung în postura de a fi contracandidaţi cu colegii lor din ţările Europei de Vest, foarte adesea, absolvenţi de-ai noştri câştigă concursul şi se clasează pe primele locuri. Acest lucru dovedeşte valoarea învăţământului de la UMF ‘Carol Davila’, volumul mare de noţiuni pe care studenţii îl acumulează în cei 6 ani de studiu şi ca urmare performanţa lor în orice sistem medical din Europa sau din afara Europei”, a conchis acad. prof. dr. Ioanel Sinescu.

VEZI AICI REZULTATELE la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, sesiunea iulie 2012.

O condiţie necesară însă admiterii la facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila‘ din Bucureşti o reprezintă promovarea examenului de admitere cu un punctaj egal sau superior aceluia corespunzător notei 5,00.
Alte stiri din: Social Afisari - 57,868
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA în perioada 23-30 aprilie 2018 Citeste
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante