Acasa Actualitate-InternaSocial România, pe primele locuri la traficul de persoane în Europa

România, pe primele locuri la traficul de persoane în Europa

scris de M.A.
120 Afisari

România se menţine pe primele locuri în Europa, alături de Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova şi Rusia, în privinţa numărului de victime ale traficanţilor de persoane.

Prostituate

foto: raoulpop.com

Potrivit unui raport dat publicităţii la Londra de Naţiunile Unite, mai mult de jumătate dintre victime provin din aceste ţări. Studiul relevă, de asemenea, prezenţa unui număr foarte mare de reţele care provin din estul Europei, traficanţii români numărându-se printre cei mai activi în ţări precum Italia sau Grecia, transmite Radio România Actualităţi.

Raportul ONU arată că peste jumătate din numărul total al persoanelor traficate în Europa în scopul exploatării sexuale provin din zona Balcanilor şi din fosta Uniune Sovietică. În fiecare an traficanţii din Europa obţin profituri uriaşe spune Iuri Fedotov, directorul general al Biroului ONU din Viena.

În ceea ce priveşte România, statisticile ONU, realizate în ultimii ani, arată că traficanţii români sunt prezenţi în număr mare în Italia şi Grecia, numărul victimelor din România fiind, de asemenea, ridicat în aceste state, dar şi în Germania. Traficanţii îşi racolează victimele promiţându-le locuri de muncă bine plătite, cariere în lumea modei sau posibilitatea de a studia în alte ţări. Raportul ONU indica faptul că traficanţii români au tendinţa de a acţiona în grupuri restrânse. În cele mai multe cazuri, reţelele erau formate din trei persoane: una care se ocupa cu recrutarea, una – cu transportul şi una – cu exploatarea propriu-zisă. În şapte din cazurile prezentate în raport traficanţii au acţionat în mod individual.

1 comentariu

Viorica Ianc 10-03-2011 - 10:14

Traficantii de persoane : se duc unde sunt CERERI ! Unde castiga bani.
Pai scrieti despre reversa realitatii ! Femeile sarace din estul Europei pentru bogatii (bogatele) din vest.
Prea scurt articolul.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult