Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Bolile românilor și criza din spitale | Cu ce riscuri se confruntă omenirea (raport oficial) | China a ajuns pe partea întunecată a Lunii (VIDEO) | Horoscop 2019. Bani, sănătate, dragoste, carieră | Incident între un avion militar rus şi unul american deasupra Mării Negre (video)

Sate pustii descoperite la recensământul agricol

Scris de :     2011-02-02 08:47

Marea problemă cu care s-au confruntat recenzorii la derularea recensământului general agricol în judeţul Sălaj a fost satele aproape goale, cu gospodării părăsite de ani de zile şi terenuri agricole necultivate de mai bine de 10 ani.

Sate pustii in SalajDirectorul executiv al direcţiei agricole Sălaj, Ioan Bujiţă, a declarat pentru Radio România Actualităţi, că recenzorii au constatat că zeci de sate sunt aproape pustii, cei tineri fiind plecaţi la muncă în străinătate sau la oraş, iar persoanele vârstnice sunt din ce în ce mai puţine.

Un exemplu concret este cel al satului Tog, din comuna Creaca, fiind prima localitate care a rămas oficial fără locuitori.

Doar vara mai locuiesc acolo doi pensionari, dar la venirea sezonului rece pleacă pentru că nu există magazin, biserică, iar drumurile devin impracticabile.
Alte stiri din: Social Afisari - 466
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante