Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Şcoli şi grădiniţe, ÎNCHISE joi şi vineri, în Bucureşti. Lista completă

Scris de :     2019-01-30 20:09

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a transmis Inspectoratului Şcolar din Capitală recomandarea ca activitatea a 14 şcoli şi grădiniţe să fie suspendată din cauza epidemiei de gripă, informează reprezentantul Inspectoratului, Marina Manea, care precizează că nu se fac ore joi şi vineri.

„Am primit acum 2 ore, din partea Direcţiei de Sănătate Publică, o listă cu unităţile de învăţământ pentru care au făcut recomandarea de suspendare a orelor. În baza acestei recomandări, Inspectoratul General a luat cunoştinţă de unităţile de învăţământ menţionate. Prin urmare, şi noi propunem suspendarea activităţii, cărora le vom da curs imediat”, a declarat Marina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Potrivit sursei citate, instituţiile de învăţământ în care nu învaţă joi şi vineri sunt: Complexul Social „Sfântul Andrei”, Grădiniţa 50, Grădiniţa 46, Şcoala 162, Şcoala 66, Şcoala 195, Şcoala 88, Şcoala 70, Grădiniţa „Scufiţa Roşie”, Grădiniţa 207, Grădiniţa 4, Grădiniţa 60, Grădiniţa 229, Grădiniţa „Albinuţele”.

Manea a mai precizat că este suspendată activitatea pentru întreaga unitate de învăţământ de pe listă.

Numărul deceselor cauzate de virsurul gripal, din acest sezon, a ajuns la 57.

Cursurile, suspendate şi în alte judeţe

Mai multe şcoli din Iaşi şi Sibiu au luat, miercuri, măsura suspendării cursurilor în clasele unde numărul de elevi care au absentat pentru că au fost răciţi a fost mai mare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a decis, miercuri, la recomandarea DSP Iaşi, să suspende cursurile şcolare pentru zilele de joi şi vineri ,în trei clase din Iaşi din cauza numărului mare de elevi absenţi.

„Având în vedere că de vineri se intră în vacanţă şi pentru că sunt copii care lipsesc din cauza virozelor am recomandat suspendarea pentru următoarele două zile la trei clase de la trei şcoli diferite din Iaşi”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iaşi.

Cele trei clase sunt din şcoala gimnazială „Ştefan Bârsănescu”, şcoala gimanzială „GH. I. Brătianu” şi şcoala gimnazială „Titu Maiorescu”.

Şi la Sibiu au fost suspendate cursurile în trei clase din trei şcoli din judeţ.

Potrivit prof. Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, este vorba de două clase pregătitoare şi de o grupă mijlocie de la o grădiniţă.

„În judeţul Sibiu sunt două clase pregătitoare care au solicitat să nu mai vină copiii la ore, respectiv de la Şcoala Gimnazială Hermann Oberth din Mediaş şi la Şcoala Gimnazială nr. 4 din Sibiu. De asemenea, şi Grădiniţa Elefănţelul curios din Sibiu a decis suspendarea cursurilor, până vineri, la o grupă mijlocie. Motivul constă în numărul absenţilor care au viroze respiratorii, adică copii răciţi care nu au mai venit la şcoală”, a spus Dincă.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri dimineaţă că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv şi sunt peste 50 de decese din cauza bolii.
Alte stiri din: Social Afisari - 58
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste