Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

Şeful CNAS denunţă concubinajul medici-piaţa farmaceutică

Scris de :     2011-06-03 14:14

Preşedintele CNAS, Lucian Duţă, a făcut referire, vineri, la “relaţia de concubinaj” existentă între medicii prescriptori şi piaţa farmaceutică, care duce la situaţia ca unii dintre doctori să prescrie anumite medicamente în schimbul unor avantaje cum sunt vacanţele exotice în străinătate.

Lucian Duta presedintele CNAS“Vreau să denunţ relaţia de concubinaj care a existat şi există între medicii prescriptori şi piaţa farmaceutică. Acest lucru se petrece proporţional cu o creştere a vacanţelor şi a concediilor exotice pe care unii medici le fac”, a declarat, potrivit Mediafax, Lucian Duţă într-o conferinţă de presă.

Preşedintele CNAS a susţinut că sunt unii dintre medici care prescriu anumite medicamente în schimbul unor avantaje, cum ar fi excursii în străinătate.

Există o creştere a consumului de medicamente, coroborat cu plecare unor medici în concedii în Tanzania finanţaţi de firme de medicamente, a susţinut şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

“În România se prescriu doar medicamente scumpe. Rolul CNAS este de a asigura medicamente pentru toţi pacienţii. În ultimii ani a fost o creştere a resurselor financiare de aproape 70%. Sigur că banii sunt încă puţini, dar aceşti bani s-au dus pe consumul de medicamente scumpe chiar dacă există şi variante la fel de bune, dar mai ieftine”, a spus Lucian Duţă.

“În urma unui control de rutină efecutat în ultima lună am descoperit 2.000 de reţete prescrise la pacienţi decedaţi unii chiar şi de acum trei ani. Am sesizat organele statului. Suntem în proces de recuperare a sumelor”, a anunţat Lucian Duţă.

Preşedintele CNAS a vorbit, de asemenea, despre cozile care s-au format deja la CASMB pentru pacienţii care au nevoie de o adeverinţă care să ateste plata contribuţiei. “Aceşti pacienţi nu trebuia să stea la coadă. Este doar rezultatul boicotului medicilor de familie care ar fi putut printr-o simplă apăsare de buton să rezolve cererea pacienţilor“, a spus Duţă.
Alte stiri din: Social Afisari - 203
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante