Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Un gen(iu) neînţeles – Funeriu: “coleg” e substantiv neutru VIDEO

Scris de :     2011-06-28 16:07

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a stârnit iritarea, dar şi amuzamentul senatorilor, după ce li s-a adresat acestora cu titulara de “colegi”, iar, ulterior, a susţinut că substantivul “coleg” are genul neutru, “potrivit DEX”.

daniel funeriu

Discuţia din plenul Senatului a vizat o propunere legislativă care modifică Legea educaţiei naţionale în sensul că permite profesorilor universitari să iasă la pensie mai târziu şi să-şi prelungească activitatea în universităţi, transmite NewsIn, citată de Realitatea.net. În acest context, şi-a exprimat poziţia şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, care li s-a adresat senatorilor cu titulatura de “colegi“.

Afirmaţia sa a stârnit reacţia senatorilor, atât din partea Puterii, cât şi din Opoziţie, unul dintre aceştia fiind senatorul PDL Vasile Blaga, care l-a îndemnat pe ministrul Educaţiei să nu-şi mai “pună Senatul în cap”.

De asemenea, senatorul PSD, Georgică Severin, a intervenit pentru a sublinia eroarea ministrului Educaţiei. “Totuşi, suntem în Senatul României şi avem pretenţii, ‘coleg‘ este de genul masculin, un coleg, doi colegi, totuşi…”, a mai spus Severin.
Alte stiri din: Social Afisari - 800
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante