Acasa Actualitate-InternaSocial Vrancea: Incendiu la mǎnǎstirea Vǎrzǎrești. Chiliile mǎicuțelor distruse

Vrancea: Incendiu la mǎnǎstirea Vǎrzǎrești. Chiliile mǎicuțelor distruse

scris de Laurentiu Banches
141 Afisari

O mănăstire din judeţul Vrancea a fost mistuită de flăcări, ȋn noaptea de luni spre marți, chiliile mǎicuțelor fiind distruse ȋn doar cȃteva minute.

Vrancea: Incendiu la mǎnǎstireaVǎrzǎrești. Chiliile mǎicuțelor distruse

Un incendiu puternic a izbucnit luni noaptea la Mănăstirea Vărzăreşti din localitatea Urecheşti. Măicuţele se aflau cu treburi prin sat când una dintre ele a văzut flăcările de la distanţă şi l-a sunat imediat pe preot. Acesta a sunat la 112. Pompierii au reuşit să stingă incendiul după mai bine de 5 ore. Focul ar fi pornit de la o candelă lăsată nesupravegheată. Din fericire nimeni nu a fost rănit, potrivit rtv.net.

„O parte din maici erau la fan. Eu eram plecată cu alte probleme. Noi bunuri nu am avut, decât câteva hăinuţe care ne sunt de schimb”, a povestit maica Juvenalia, stareţa Mănăstirii Vărzăreşti. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale. Lipsa apei în zonă le-a îngreunat însă, intervenţia. „Este greu cu apa. Pompierii au mers în sat să aducă, de la o distanţă de 6,7 km. Ne-am deplasat cu toţii aici, inclusiv grupul de acţiune locală, politia”, a declarat Nistor Bratosin, primar comuna Urecheşti, potrivit România TV.

„Nu au fost victime din fericire, nu avem victime. Incendiul probabil a izbucnit de la o candelă lăsată nesupravegheată sau un circuit electric”, a declarat Adrian Oprea, şef Postul Comunal de Poliţie Coteşti. Pompierii au reuşit să stingă flăcările după mai bine de cinci ore.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult