Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
China, cel mai mare creditor al SUA | Cele mai relevante kitsch-uri româneşti | Un pacient a cântat la chitară în timp ce era operat pe creier | Rogozin amenință România | Secretele trecerii în rezervă a şefului STS

Confruntarea

Scris de :     2017-01-05 00:02

Cu câteva sute de ani urmă, a vrut Papa să alunge toţi evreii din Italia. Evreii, bineînţeles, s-au împotrivit şi au trimis Papei o petiţie în care îi cereau socoteală pentru această măsură. Ca urmare a acestei petiţii, s-a decis să aibă loc o confruntare între Papă şi reprezentatul evreilor, iar dacă repezentantul evreilor îl va învinge, aceştia vor putea rămâne în Italia.
Comunitatea evreiască l-a ales pe Rabbi Moishe Bătrânul pentru a-i reprezenta în această confruntare. Problema era că nici Rabbi Moishe nu ştia latină, nici Papa idish, aşa că s-a ajuns la concluzia că va avea loc o confruntare “în tăcere”.
În ziua confruntării, s-au aşezat Papa şi Rabinul unul în faţa altuia şi s-au privit în tăcere…
După câteva clipe, Papa a ridicat mâna şi a arătat trei degete. Rabinul a ridicat şi el o mână şi i-a arătat Papei un deget. Papa, la rândul lui, a ridicat mâna cu degetele răsfirate şi a plimbat-o prin aer, de jur împrejur. Rabinul i-a “răspuns” arătând către podea. Papa s-a ridicat încet şi a adus în faţa Rabinului o bucată de anafură (pâine sfinţită) şi o cupă cu vin, deasemena sfinţit. Rabinul a scos din buzunar un măr.
În acea clipă, s-a ridicat Papa şi a anunţat:
– Omul acesta m-a învins! Evreii pot rămâne!
Ceva mai târziu, s-au strâns oamenii Papei în jurul lui şi l-au întrebat ce s-a întâmplat acolo.
– Întâi de toate, eu i-am arătat trei degete, pentru a aminti de Sfânta Treime. Mi-a răspuns ridicând un singur deget, ca să-mi amintească că există un singur Dumnezeu pentru toţi. Apoi am fluturat mâna în aer de jur împrejur pentru a-i spune că Dumnezeu se află peste tot, iar el mi-a arătat podeaua amintindu-mi că El, Dumnezeu, se află chiar acum, aici, cu noi. La sfârşit, am adus anafura şi vinul, pentru a-i spune că Dumnezeu ne iartă toate păcatele, iar el a scos mărul pentru a-mi aminti de Păcatul Primar. Ce-aş fi putut face? Omul ăsta avea răspuns pentru toate!
Alte stiri din: Bancul zilei Afisari - 251
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
decebal tower
birouri zona decebal
apartamente zona decebal
apartamente lux unirii
apartamente de lux unirii
apartamente 2015 unirii
apartamente noi 2015 unirii
birouri noi 2015 unirii