Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Cele mai ciudate slujbe din lume | Extratereștrii au existat | Cât ne costă să comunicăm în roaming în UE de la 30 aprilie 2016 | Fiscul a decis cum va restitui taxa auto | Ce se întâmplă cu câinii armatei

Gruparea lui Nicu Balamuc, pe mana anchetatorilor

Scris de :     2010-01-26 14:13

Gruparea lui Nicu Balamuc, pe mana anchetatorilor breaking news Procurorii DIICOT, sprijiniti de SRI, Directia de Operatiuni Speciale, ofiteri de combatere a crimei organizate din Suceava, Bucuresti, Bacau, Constanta si Vrancea au destructurat un grup infractional organizat, care actiona pe teritoriul Romaniei si transfrontalier pe teritoriul Germaniei, Italiei, Suediei, Olandei, Belgiei si S.U.A., in scopul savarsirii de infractiuni informatice si fraude cu carti de credit. 17 persoane au fost retinute in acest caz.

 

{flv}video_nicu_balamuc{/flv} 

La inceputul acestei saptamani, procurorii D.I.I.C.O.T. au coordonat 30 de  perchezitii domiciliare in Bucuresti si judetele  Bacau, Constanta si Vrancea, ocazie cu care au fost descoperite sase locatii unde erau produse echipamentele de contrafacere, fiind ridicate sisteme informatice, medii optice de stocare a datelor, echipamente artizanale folosite la copierea datelor de pe carduri bancare, carduri contrafacute,  mulaje ale unor „guri de bancomat” si mai multe „guri de bancomat” sustrase. Anchetatorii au retinut ca, incepand cu luna mai 2009 , inculpatii   Cretan Nicolae, Ionescu Daniel-Razvan, Diacu Marius George, Olteanu Teodor, Negoescu Alexandru Mihai, Vasile Liviu Dan, Paraschiv Nelu,  Bardasu Iulian-Costel, Bartic Teofil-Ioan, Carp Mirela-Gabriela, stefanescu Iulian, Ionita Virgil Cornel, Iordanescu Dorel, impreuna cu inculpatii Trifu Gabriel, Prian Costel si Vicol Constantin si Vasile Daniel,  au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si inculpatii Iancu Tudorel si Sandulescu Ion.

Grupul, avand drept lider pe inculpatul Cretan Nicolae, zis „Nicu Balamuc”, era specializat in confectionarea artizanala,comercializarea si exploatarea dispozitivelor de fraudare a mijloacelor de plata electronice, in instalarea de echipamente de „skimming” pe terminale de distributie a numerarului (ATM-uri, dispozitive de acces in incinte etc.) in vederea colectarii de informatii de pe banda magnetica a instrumentelor de plata electronica utilizate la acestea (carti de credit/debit), falsificarea de instrumente de plata electronica si punerea in circulatie a acestora.

In sarcina celor de mai sus anchetatorii au retinut savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si fabricare si detinere de echipamente Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat in aceasta cauza cu autoritatile judiciare germane si olandeze, pe numele unuia dintre membrii gruparii fiind emis un mandat european de arestare. Deocamdata au fost retinute 17 persoane in acest caz, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile,alti doi inculpati fiind arestati in lipsa.
Alte stiri din: Breaking News Afisari - 438
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Opinii
 
Dezbateri
 
Politica
 
Magazin
 
Revista Presei
 
Stiinta-IT
 
Aroma de vinil
 
Poza Veche
 
Bancul zilei
 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
decebal tower
birouri zona decebal
apartamente zona decebal
apartamente lux unirii
apartamente de lux unirii
apartamente 2015 unirii
apartamente noi 2015 unirii
birouri noi 2015 unirii