Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

Reacţia şefului ANAF după închiderea micilor întreprinzători

Scris de :     2015-03-29 15:37

Gelu Diaconu, şeful ANAF, a recționat după ce un magazin din Suceava a fost închis de către Fisc, pentru o lipsă în gestiune de 50 de lei. Acesta susține că inspectorii nu pot ignora infracțiunile economice minore pentru că, adunate, toate aceste cazuri “mici” înseamnă sute de milioane de euro care nu mai ajung la bugetul de stat.

Gelu Diaconu, şeful ANAF

Gelu Diaconu, şeful ANAF

“Tot aud marota cu Fiscul care se duce peste comercianții mici și îi sufocă cu amenzi pentru câteva sute de lei încasate fără emiterea unui bon fiscal, în loc să se ducă în controale la marii evazioniști. E greu de înțeles de ce se perpetuează cu asiduitate această idee, în condițiile în care ANAF a informat, nu o dată, presa și opinia publică că, în 2014, în primul an de activitate, Direcția Antifraudă a înaintat organelor de anchetă peste 700 de sesizari penale cu o valoare a prejudiciilor de circa 780 milioane de euro. Și că valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de 1 milion de euro a reprezentat 90% din totalul prejudiciilor”, a declarat Gelu Ștefan Diaconu, conform Hotnews.
Nu putem neglija mica evaziune. Pentru că, adunate, toate aceste cazuri “mici” înseamnă sute de milioane de euro care nu mai ajung la bugetul de stat. Și, apoi ne plângem că nu sunt bani pentru școli și spitale”, a adăugat Diaconu.

O serie de mici întreprinzători acuză inspectorii de la Antifraudă că le închide activitatea pentru sume derizorii depistate în casele de marcat și că îi hărțuiește cu amenzi. Zilele trecute, mai multe zeci de firme au fost sigilate și li s-a afișat pe uși sau geamuri anunțul “Activitate suspendată de Antifraudă ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale”.
Alte stiri din: Antreprenori Afisari - 579
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante