Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Cea mai profitabilă companie din lume se listează la bursă

Scris de :     2019-11-05 09:27

Cea mai profitabilă companie din lume se va lista la bursă. Uriaşul producător saudit de petrol Aramco va intra la tranzacționare pe bursa din Arabia Saudită, în ceea ce ar putea fi cea mai mare listare din lume.

Însă reprezentanții Aramco au oferit puţine date concrete legate de numărul de acţiuni care vor fi vândute, preţ sau data lansării. Potrivit Reuters, compania ar putea fi evaluată la circa 1.500 de miliarde de dolari, cu cel puţin 50% mai mult decât cele mai valoroase companii listate în prezent, Microsoft şi Apple, care au fiecare o capitalizare de circa 1.000 de miliarde de dolari. În ceea ce privește acțiunile oferite spre vânzare, sursele Reuters arată că acestea vor reprezenta unu sau doi la sută din acțiunile totale, ceea ce înseamnă că guvernul saudit va atrage între 20 și 40 de miliarde de dolari. Dacă suma va depăși 25 de miliarde de dolari, listarea Aramco va deveni cea mai mare din lume, peste cea a Alibaba din 2014.

Sunt bani pe care prințul moștenitor Mohammed bin Salman intenționează să-i folosească pentru a reduce dependența de petrol a Arabiei Saudite și pentru a dezvolta alte sectoare ale economiei.

Aramco deține monopolul exploatării de petrol în Arabia Saudită și are rezerve de țiței de aproximativ 227 miliarde de barili, adică aproximativ 14% din depozitele globale.

În anul 2018 a obținut un profit net de 111,1 miliarde de dolari, mai mult decât câștigul cumulat al Apple, Microsoft și Amazon, primele trei mari companii americane în funcție de valoarea de piață.
Alte stiri din: Companii Afisari - 28
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste