Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Unde trăieşte cea mai rapidă furnică din lume | Statele Unite au efectuat o operaţiune cibernetică secretă în Iran | Nobel 2019 - Cine este laureatul premiului pentru pace | Doi bărbaţi, arestaţi în Florida după ce au îmbătat un aligator | Recomandări pentru reducerea expunerii la radiaţiile electromagnetice

Cine este noul administrator provizoriu al Romaero

Scris de :     2017-10-29 16:45

Alexandru Buşcu a fost numit administrator provizoriu al Romaero (simbol bursier RORX), companie de stat specializată în întreţinerea şi repararea avioanelor de transport de pasageri sau cargo, până la data întrunirii Adunării Generale a Acţionarilor societăţii şi numirii unui administrator, arată un raport al companiei.

Alexandru Buşcu este economist, dar şi pilot militar şi a fost numit membru interimar vara aceasta în CA. Mandatul său a expirat în octombrie.

De asemenea, acţionarii companiei l-au numit pe Ştefan Paraschiv membru în Consiliul de Administraţie cu un mandat de patru ani, începând cu 28 octombrie.

Romaero a avut pierderi de 9,14 milioane lei în primul semestru, de aproape două ori şi jumătate mai mici faţă de cele înregistrate în prima parte a anului anterior.

De asemenea, cifra de afaceri a companiei a scăzut în primele şase luni ale acestui an cu 9%, la 22,43 milioane lei, de la 24,66 milioane lei, în prima parte a anului trecut. Veniturile din exploatare au însumat 35,38 milioane lei, la sfârşitul lunii iunie, în creştere cu 6%, de la 33,4 milioane lei în perioada similară a anului anterior.

Romaero, companie controlată de Ministerul Economiei, mai are 770 de salariaţi şi are o valoare de piaţă de 156,1 milioane lei (34 milioane euro). Compania a înregistrat anul trecut pierderi de 60,3 milioane lei. Romaero estimează că va încheia acest an cu pierderi de 44,18 milioane lei şi venituri totale de 62,7 milioane lei, potrivit bugetului pentru 2017, aprobat de Guvern în octombrie.

 
Alte stiri din: Companii Afisari - 195
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante