Acasa BusinessEconomic 2013. Cheltuieli plafonate la instituţiile bugetare

2013. Cheltuieli plafonate la instituţiile bugetare

scris de M.A.
87 Afisari

În 2013, Guvernul va reîntregi salariile, dar va plafona cheltuielile de personal la toate instituţiile bugetare, incluzând Preşedinţia, Parlamentul, Curtea Constituţională şi Curtea de Conturi, exceptate fiind Sănătatea şi Educaţia.

2013. Cheltuieli plafonate la instituţiile bugetare

2013. Cheltuieli plafonate la instituţiile bugetare (foto: emgonline.com)

„Vă spun de pe acum că nu creşte niciun buget la cheltuieli de personal, mai puţin, sigur, dacă este vorba de sănătate, situaţii speciale sau ceea ce avem de plătit la educaţie. La celelalte instituţii, începând cu structurile centrale, Parlament, Preşedinţie, Curţi Constituţionale, de Conturi, nu. Ne ţinem de cuvânt şi dăm mărirea salariilor sau, mai bine zis, reîntregirea salariilor, dar nu începem să dăm drumul la toate baierile pungii că o să rămânem cu ea goală pe la jumătatea anului”, a spus Victor Ponta miniştrilor, în şedinţa de Guvern.

Victor Ponta declarase anterior că, prin proiectul de buget pentru anul viitor, Parlamentul va avea acelaşi buget ca în acest an chiar dacă numărul de parlamentari a crescut în urma alegerilor de la 470 la 580 persoane, iar Preşedinţia va avea, ca şi Guvernul, un buget mai mic pentru cheltuieli de protocol.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult