Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Recomandări pentru reducerea expunerii la radiaţiile electromagnetice | Apple a lansat noile modele iPhone 11 (video) | Numerele de telefon la care poţi suna să-ţi recuperezi maşina ridicată în Bucureşti | Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România

Atenţiune! Urmează scumpiri la Metrou şi RATB

Scris de :     2011-02-11 10:21

Guvernul s-a angajat să adopte o legea astfel încât Metrorex şi RATB să majoreze tarifele cu mai mult decât rata inflaţiei.

Se scumpeste transportul public in BucurestiNoua lege va stabili şi înfiinţarea unei noi “autorităţi metropolitane de tranzit”, care va supraveghea cele două regii de transport public, relevă scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu FMI la finalul evaluării din ianuarie-februarie, obţinută de Mediafax.

“Vom promova o legislaţie care să stabilească o nouă autoritate metropolitană de tranzit care va supraveghea Metrorex împreună cu sistemul de transport public de suprafaţă din BucureştiRATB. Legea va permite de asemenea ajustări mai mari de tarife, dincolo de indexarea cu rata inflaţiei, în acord cu planul strategic de acoperire a cheltuielilor curente prin venituri şi a cheltuielilor de capital prin subvenţii”, se arată în document.

În ultimii ani, tarifele Metrorex şi RATB au fost majorate, de regulă, prin raportare la nivelul inflaţiei.

Sursa citată mai relevă că Metrorex şi-a propus să reducă totalul costurilor cu mentenanţa cu 30% până la sfârşitul acestui an.

În precedenta scrisoare de intenţie, Guvernul s-a angajat faţă de FMI că va creşte tarifele practicate de zece companii publice care înregistrează cele mai mari pierderi, inclusiv de CFR Călători, CFR Marfă, Metrorex, Termoelectrica şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.
Alte stiri din: Economic Afisari - 142
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante