Acasa BusinessEconomic Băsescu, după eşecul Nabucco: România îşi va redefini politica energetică

Băsescu, după eşecul Nabucco: România îşi va redefini politica energetică

scris de L.M.
621 Afisari

Traian Băsescu a declarat, vineri, că a informat Consiliul European că România îşi va redefini politica energetică după eşecul Nabucco. Mai precis, exploatarea propriilor resurse, fără aprobări externe.

Băsescu, după eşecul Nabucco: România îşi va redefini politica energetică

Băsescu, după eşecul Nabucco: România îşi va redefini politica energetică

„Bineînţeles, am informat Consiliul European că România îşi va redefini politica energetică plecând de la propriile sale resurse şi fără a aştepta aprobarea nimănui. Fără a intra în detalii, vă pot spune că opţiunea mea acum este fără niciun fel de dubii că România are obligaţia să accelereze procesele de evaluare şi să treacă la exploatarea gazelor de şist şi să evalueze şi să treacă la exploatarea gazelor şi ţiţeiului deja confirmate în Marea Neagră„, a declarat Băsescu, la Bruxelles, după reuniunea Consiliului European, trasnmite Mediafax.  Traian Basescu a arătat că o altă sursă alternativă pentru România este reluarea exploatării cu tehnologii moderne a zăcămintelor petroliere proprii abandonate în prezent după exploatarea în trecut, dar care nu a depăşit circa o treime din resursă.

„Sigur că România ar fi avut de câştigat dacă proiectul Nabucco se făcea. Eu nu sunt la vârsta pubertăţii să cred afirmaţia făcută, că au câştigat amândoi, pentru că din TAP vom face nişte prelungiri care vor acoperi statele prin care ar fi trebuit să treacă Nabucco, am trecut de vârsta pubertăţii politice. Sigur, sunt vorbe de consolare, dar România trebuie să-şi ia soarta energetică, soarta strategiei energetice, în mâini. Are resurse, în momentul de faţă trebuie să explicăm că în ceea ce priveşte tehnologiile pentru exploatarea gazelor de şist, ele au evoluat foarte mult faţă de imaginile pe care le mai vedem de prin America, de la începutul utilizării gazului de şist. Avem alternativă şi trebuie să o punem în aplicare”, a completat Traian Băsescu.

El a subliniat că trebuie elaborată o strategie complexă pentru ca ţara noastră să nu rămână dependentă din punct de vedere energetic. „Aţi văzut, probabil, că cel mai prestigios producător de pompe de extracţie ţiţei şi gaze, Lufkin, a deschis o mare fabrică lângă Ploieşti, săptămâna trecută, cu o investiţie de 140 de milioane de dolari şi produce cele mai performante pompe. Trebuie să aducem în ţară ori firme, ori să aducă firmele noastre tehnologii în care să revenim asupra puţurilor de extracţie ţiţei pe care le-am abandonat şi care au doar o treime din cantitate extrasă. Între timp, tehnologiile au evoluat, sunt tehnologii de extragere a cantităţilor de ţiţei în procente mult mai mari decât cele de până acum. Deci trebuie să ne schimbăm strategia energetică urgent şi să accelerăm procesele, pentru a ajunge cât mai rapid la exploatare”, a conchis Traian Băsescu.

România analizează, după ce OMV a anunţat că proiectul Nabucco a eşuat, diverse scenarii privind perspectivele resurselor interne de gaze naturale şi conectarea la piaţa regională de profil, iar gazele din Marea Neagră şi cele de şist au potenţialul de a creşte independenţa energetică naţională. „În acest moment, autorităţile române au în derulare o analiză complexă a situaţiei energetice la nivel naţional şi regional, pornind de la diversele scenarii privind dezvoltarea Coridorului Sudic de gaze. Se au în vedere atât perspectivele resurselor interne de gaze cât şi conectarea României la piaţa regională de gaze. Opţiunile vizate de România (exploatarea rezervelor de hidrocarburi din platoul continental maritim, gazele naturale din şisturi) au potenţialul de a creşte şi mai mult independenţa energetică a ţării noastre”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de Departamentul Energiei din Ministerul Economiei.

65 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-06-2013 - 18:02

Uitati-va cum arata !

GREATZA, noastra !

UnUL 28-06-2013 - 19:41

Greața este rezervată în exclusivitate pentru Parpanghel, Tache și urbos-salut-digital-Antibăsistul.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-06-2013 - 22:32

Luati cel putin poza , domnilor,

Avorteaza femeile in chinuri!

Leapada si vacile inainte de vreme !

Asta , influenteaza negativ , NATALITATEA !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-06-2013 - 18:15

Basescule, Ne vrem Banii Inapoi!
— Marcusiene

Cetateanul de la Roma multumit era se pare,
De-i dadeau mai marii urbei ceva paine si mult circ.
Noi, urmasii lui genetici, de la Tisa pan-la Mare,
Avem circ, n-avem si paine, suntem doar marfa pentru dric.

Pastisa de Collosseum, arena e Parlamentu’,
Iar circarii sunt alesii, de culoare mai oranj,
Ce-si joaca rolul bine si sfidand Regulamentu’
Provoaca voit in tara, de la lege derapaj.

Colombina Anastase, fosta Miss de carnaval
Si cu claunu’ Olteanu, din nascare purtand masca,
Se supun unui scenariu, avand rolul principal,
Regizat de presedinte secondati fiind de gasca.

Show-ul a-nceput in iarna, cu vreo sase ani in urma
Fiind deschis chiar de-Alesu’, in rol de iluzionist.
Mincinos in partitura, el ne-a luat ca pe o turma,
Buna doar de sacrificiu, pentru visu-i de-arivist.

N-am stiut ca regizorul, vataf peste saltimbanci,
Pregatit e sa ne traga, din culise’, un mare tun
De-am ramas in pielea goala cei mai cei dintre saraci
Iar la carma tarii, astazi, avem parte de-un nebun.

Perspectiva este sumbra si tot rasul ne-a pierit
Fiind inlocuit de lacrimi si proteste-n batatura,
Impotriva unui voda ce tiranic ne-a belit,
El tronand in opulenta si cu gand la dictatura.

Veni, iata, insa timpul, ca ajunsi sarmani si goi,
Far’un viitor de bine si-nrobiti in datorii,
Sa strigam in gura mare: – “Ne vrem banii inapoi,
Cabotinu’ si-a lui sleahta sa-i ia dracu pe pustii!”

UnUL 28-06-2013 - 19:46

Pseudorime c r e t i n e : „circ” – „dric”, „oranj”-„derapaj” (???!!! Înfiorător !!), „carnaval-„principal” (??!!) [Foaie verde laba gâștei/Trec cătanele pe ștrec” !!??], „mască”-„gașcă”, „iluzionsit”- „arivist”, „saltimbanci”-săraci”, „datorii”-„pustii”. Bașca rime sărace de soiul „tun”-„nebun”, „pierti”-„belit” (ce cuvânt poetic !!!) Groaznic : mi s-a făcut părul permanent !!

jan dinu 28-06-2013 - 21:02

>> Mi s-a facut parul permanent <<
Fara biguduri ..?!!! -:))) Asta da – marka inregistrata -:)))
JD-USA

urbos 28-06-2013 - 21:07

La tine nu e permanent,
E din transplantul la chelie,
Caci ti-au gresit la tratament,
Si ti-au pus floci, pe scafarlie.

jan dinu 28-06-2013 - 21:32

N-am nevoie de transplant
Am destul shi sunt – galant –
Dau din el doar la femei
Cind fac sex cu scintei !!…
JD-USA

tomi 28-06-2013 - 22:46

JANE, nu vorbi de sex unor indivizi ca urbos, huhu, degetel, care au pe linga paranoia grava ce le-a pulverizat creierele, si manifestari sexuale dubioase, desigur ca nu stiu ca sex se face cu femei, pentru ei, impartirea placerilor in timpul sedintelor de cuib legionar sau violarea ciinilor si pisicilor din cartier este ceva natural.

digital 28-06-2013 - 22:53

jane-țighane, nu bate apropourisexuale la măssa lui tomi, că nu se mai întoarce de pe centură și o vei avea pe conștiință!

Antibasistul 28-06-2013 - 23:21

Zau ca nu va inteleg, n-am auzit-o pe mama lui urbos ca n-ar fi fost multumita de gesturile mele tandre, e cam ofilita baba dar trage tare.Eu cred ca sintem o pereche potrivita, doar urbos mai da din gura.

ValVerde 30-06-2013 - 06:30

tomi, lasa-te de goange !

CONGO 29-06-2013 - 23:06

Ce? Adica esti un basist pana la urma?

UnUL 30-06-2013 - 00:23

Congo, puișor, orice om normal și care gândește nu poate fi decât băsist.

urbos 30-06-2013 - 02:38

Fiind dement, nu-ti poti da seama ca esti dement.
Orice om normal are niste principii in care crede vierme, un om poate fi liberal, conservator, social-democrat, socialist etc. Sa fii basist, adica sa te iei dupa un individ, tine de dementa. Toti dictatorii au avut o turma de astfel de dementi. Ar trebui sa vi se dea foc.

CONGO 30-06-2013 - 03:21

Adica banditii başisti nu poarta botnitza prin Constitutie?
Si UnUL umbla teleleu si cu vorbe de ocara?
Noroc ca domnul Urbos, a I-a dat cu adevarul in fatza.
Ha!

Tache 30-06-2013 - 03:26

Esenta EXISTENTEI UMANE…asta a devoalat URBOS. Sa crezi in PRINCIPII si, pana la urma, in DUMNEZEU, in Legea Naturala si Universala……..SAU””””””””” sa crezi intr-un om, intotdeauna intruchiparea Satanei.

CONGO 30-06-2013 - 03:31

Da, aici suntem de acord domnule Tache

Tache 30-06-2013 - 03:38

Esti de acord si cu URBOS ! Nu uita sa-l precizezi !

CONGO 30-06-2013 - 03:40

Cine ridica sabia, de sabie sa piara!
Dar cine ridica gazele?

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 28-06-2013 - 18:17

Da-i romanului mintea de pe urma.

Am reusit in anii dictaturii comuniste sa creem o scoala a mineritului si exploatarii petrolului si gazelor naturale, asa incit, devenisem o putere mondiala la capitolul tehnologie de extractie, rafinare si fabricatie, fiind geloziti de tarile m ari producatoare precum SUA, Rusia, si tarile Arabe. Am fost printre singurele tari din lume care, cu resurse proprii am reusit sa fabricam de unii singuri o platforma de extractie a petrolului din largul Marii Negre si se lucra intens la o a doua platforma. Ne-a procopsit Dumnezeu cu „revulutia” si am scapat de dictatura comunista, si am avut IN SFIRSIT ocazia FERICITA se ne AUTODISTRUGEM cu o viteza si cu o pofta demna de cei mai dementi idioti de pe aceasta planeta. Acum incercam sa ne intoarcem inapoi. OHA! Nu se mai poate. Am ramas de caruta. Specialistii nostri in minerit, petrol si gaze, sunt sclavi pe diverse meridiane ale mapamondului. Scoala romaneasca ce a scos mii si zeci de mii de specialisti in minerit, petrol si gaze, s-a distrus in totalitate. De ce ? Nu mai intereseaza pe nimeni. De ce? Pentru ca „NU iese” nimic din smecheriile astea cu sondele si „eGStrasu minereulilor”. Mai bine stam cu mina intinsa si cersim, sau importam din Africa de Sud carbuni! Romania? Romania e in cel mai delirant proces de autodistrugere. Luati loc pe scauna, inarmati-va cu mult popcorn caci spectacolul e MEGA-comic!

Europeanuul 28-06-2013 - 18:52

Hodoronc si nenea Base pe ecrane. O intoarce ca la Ploiesti, acum da si el vina pe UE 😉 de parca cineva de la Bruxelles ar fi interzis Romaniei sa prospecteze gazele de sist.

Inainte de toate trebuiesc descoperite zacamintele comerciale. Trebuie investit miliarde in prospectiuni si apoi trebuie asteptat evaluarile (vreo 2,3 ani). Baiul al mare este ca in Europa nu s-au descoperit depozite (exploatabil comercial). Dupa esecul din Polonia investitorii nu se prea se inghesuiesc la investitii in prospectiuni si explorari (sansele sint minimale).

ValVerde 28-06-2013 - 20:20

” Trebuie investit miliarde in prospectiuni ”

===

Da, dar investitiile nu le face Romania.
Riscul apartine companiei care va produce (sau nu) ce gaseste.

Chevron deja vrea sa prospecteze, nu guitau astia pe aici ca nu vor sa-si vinda tara?

Europeanuul 28-06-2013 - 23:55

Chevron a ramas sa explore in Europa centrala (cu un fel de fonduri…guvernamentale). Exista si ceva politicon in joc.

UnUL 28-06-2013 - 19:17

Pseudorimă c r e t i n ă : „creier” – „consilier” (???!!!). Groaznic : mi s-a făcut părul permanent !!

UnUL 28-06-2013 - 19:20

Pseudorime c r e t i n e : „bandiți” – „dinți” (??!!), „sfântă”-„cruntă”, „naș-urmași (??!!) [Foaie verde laba gâștei/Trec cătanele pe ștrec” !!??], „comise”-„distruse”, „neam”-„tiran” (???!!!). Bașca rime interzise, de soiul „voastre”-„noastre”. Groaznic : mi s-a făcut părul permanent !!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-06-2013 - 22:21

–-. Groaznic : mi s-0a făcut părul permanent !!––

Nulika-Pwlika ,

Ma IA, nu te contorsiona cu fraze grele, A ca caDEMICIANULE:

Unde Esti, Tu, Al Capone ?
— Marcusiene

Traienel, urmas de cezari si imperatori romani
Dupa ce-a tocat cu caru’ ai romanilor bistari,
Pe modelul de la Roma, azi boboru’ aliniaza
Si cu gand doar la ciolanu’i, fara mila-l decimeaza.

Pensionari si prunci de-a valma, invalizi si bugetari
Sunt “facuti” la buzunare de un clan de gainari.
Gaura-n buget cat casa, chiar si banii-mprumutati
Fost-au risipiti cu votu’ sau de guvernanti mancati.

Unde esti tu, Al Capone, cunoscut drept Nas de Nas,
Ca sa vezi in Romania, cine-ti este azi urmas?
Fost-ai mic copil, fratie, cand te-au dovedit la fisc
Traienelu’ iti da lectii, fura si e tare-n plisc,

Cand romanu’ abureste cu minciuni grele, sfruntate
C-altu’ este mafiotu’, el vrand doar legalitate.
Si-uite-asa cu “alba-neagra” si cu smenuri golanesti
Ne-a indatorat pe viata, dandu-ne la schimb povesti.

UnUL 28-06-2013 - 23:04

Pseudorime c r e t i n e : „romani” – „biștari” (unde dreaku e rima?), [Foaie verde laba gâștei/Trec cătanele pe ștrec” !!??],. Metric e la fel de mizerabilă.. Cum spuneam, mi s-a făcut părul permanent !!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-06-2013 - 23:12

@NULItatea Basesciana

Tu , critica si konsomme rahat ,

Io , i-ti FURNIZEZ ….matherialul !

Multumim tata Traiane, pentru viata ce traim
Azi uniti in fapt si cuget sanatate iti dorim.
Din cocioaba de la tara pana-n vila lu’ Videanu
Manelistu’ mandru este, i se zice basescianu’.

Circ ne dai pe-ndestulate, gaguri si burlesc politic
Sustinut esti de Famiglia si de-un premier pitic.
N-avem paine, ciorba-n oala, ne lipsim de sanatate
Dar avem un presedinte mare iubitor de-o carte.

De la Decebal sau Stefan, de la Mircea sau Mihai
Intregit-ai panoplia de cand te-ai urcat pe cai.
Ne esti far si calauza, ne esti mos ereditar
Decretat de blonda Udrea, la moment aniversar.

Ciuruitu-i mandru-n ceruri de urmas tovarasesc
Cand serbeaza cu Lenuta 1 Mai Muncitoresc.
Pentru toata fericirea, pentru traiu-ndestulat
Noi iti multumim, Traiane, sa fii vesnic la palat.

Nota:

De amicii ma certara, pe motive de urare
Vin si spun ca-i mea culpa si solicit indurare.
Sincer ii doresc lui Basea, cand se crede dictator,
Tihna verde-n camp de taina dupa’o frana la motor.

UnUL 28-06-2013 - 23:18

Îți mai amintești poezia pe care ți-am mai trimis-o o dată : are și ritm, și versifficțir cotrctă, și rime bogte, ba chiar și imagimni. Poate înveți și tu să scrii:
Pe forum scria unul de se dădea țigan,
Cu creier cât o nucă, cu capul de bostan.
El debita de-a valma p r o st i i și calomnii
Și poezii stupide, și lungi poliloghii
Și demonstra într-una cât e de mitocan.

El se credea un geniu pustiu și un poet
Scria maculatură ce o credea pamflet
Și arunca cu zoaie în totul și în toate.
Parpanghel, prostovane, adastă și socoate
Că nu ai rațiune nici cât un spirochet.

Cu poezii jenante, cu rimă pururi șchioapă
Te faci de râs într-una și te afunzi în groapă,
Perpetuă dovadă că un USL-aș nu știe
S-arunce decât zoaie și decât mârlănie
Și totul deformează privirea sa mioapă.

Intoleranță tâmpă, talibanism feroce
Și ură i m b e c i l ă transpare-n a sa voce.
El are idei fixe și-atâta de puține
Încât să râd în hohot eu nu mă pot abține;
Dar el din dinți scrâșnește în furia-i atroce.

Acesta ne e vulgul, aceasta-i România
Puțină îi e mintea și mare-i e prostia:
Merge la vot în turmă și-alege ce-i mai rău
Și președinte-acuma îl vrea pe C ă c ă r ă u.
Să tacă Europa, căci mare ni-e mândria.

Noi suntem autarhici și-atoateștiutori
Și de la Europa nu vrem sfătuitori.
Românul nu se pleacă, e cel mai tare-n lume,
Și contra Europei la gură face spume
Nu vrem democrație, mai bine cerșetori!

Da, știu, dragă Parpanghel, îmi vei răspunde-ndat’
Cu-njurături cascadă și tone de rahat
Și cinzeci de poeme și p r o a s t e și stupide
Și-or răspândi pe forum miasmele fetide.
Poți delira, ț i g a ne; deja te-am și uitat.

UnUL 28-06-2013 - 23:23

Ăn ceea ce privește ultima (deocamdată!!) ta poezie, concluzia este aceeași ca în cazul celorlalte :
Pseudorime c r e t i n e : „Videanu” – „băsescianu”, „politic”-„pitic” (dacă asta e rimă eu sun împăratul Japoniei!), „sănătate”-„carte” (??!!) sau rime sărace precum „trăim”-„dorim”. Iar versurile sunt șchioape și schiloade de parcă ar fi avut un grav accident de mașină. Metrica este pentru tine ceva absolut necunoscut, precum limba malgașă! Groaznic : mi s-a făcut părul permanent !!

UnUL 28-06-2013 - 23:23

Scuze :„În ceea ce privește…”

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-06-2013 - 19:28

. Groaznic : mi s-0a făcut părul permanent !!

Nulika-Pwlika ,

Ma IA, nu te contorsiona cu fraze grele, A ca caDEMICIANULE:

Magistrala Cacaniu-Cocoseasca
— Marcusiene

Veni Leana lu’ Cocosu’, dupa un orgasm ratat,
Prostindu-ne pe la teveuri si vanzandu-ne rahat.(eufemism)
Cum ca ea, la Dezvoltare, facu rost de capital
Intre Bucuresti si Fluviu, sa tranteasca un canal.

Loc de dat in barci pe bune, cu chiombila capitan
Dupa ce vandu o flota si la stat nu dete-un ban.
Basm de adormit copiii si de fraierit boboru’
Ca sa uite cum Basescu taie pensii cu toporu’.

Disperati sunt azi pupinii si Lenutza iar ne minte
Spre a nu iesi in strada, sa-l dam jos pe presedinte,
Sa voteze Parlamentul set de legi otravitoare
Bocul sa le foloseasca, pe batrani sa ii omoare.

Basmul ar fi realizabil, far-de banii de la stat,
Ci, ca-n planul lui Gheorghita, la Canalul celalalt.
Dati o lege, fa Lenutzo, lege de reeducare
Si-opozitia-l va face, intre Bucuresti si Mare.

Toti potrivnicii lu’ chiombu’, cei ce vor democratie,
Sa munceasca, sa-i ia dracii, far-a cere si simbrie.
In lanturi si in catuse, strangeti-i din toata tara
Si in lagare de munca, dati-le-n carca povara.

Iara voi in continuare, plini de ifose si bani,
Va veti zice in barbie: – Da-i dracu, ‘s niste ghiolbani!
Si-uite-ase cu nesimtire si tupeu pe paine pus
Veti fi pastoriti de Nasu’, dictator pe viata uns.

UnUL 28-06-2013 - 19:30

Pseudorime c r e t i n e : „stat” – „celălalt”, „democrație”-„simbrie”, „pus”-„uns” (??!!) [Foaie verde laba gâștei/Trec cătanele pe ștrec” !!??]. Groaznic : mi s-a făcut părul permanent !!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-06-2013 - 19:33

. Groaznic : mi s-0a făcut părul permanent !!

Nulika-Pwlika ,

Ma IA, nu te contorsiona cu fraze grele, A ca caDEMICIANULE:

Avatar Sau Nebunie?
— Marcusiene

Fost-au primii ‘telectualii, vidanjori lingai de rect,
Ce ne-au spus ca el e Zeus, din Olimp descins direct.
Mai apoi veni Lenutza, oară-n pat la doi cocosi
Sa ni-l prezinte pe Băse, drept Traian, comun stramos.

Dupa sase ani de jafuri, de minciuni si-amuzament,
Marele circar si trupa-i ne bagara-n faliment.
Si din saracia noastra vor acum sa mai ciordeasca
Pe batrani sa-i lichideze, datoria sa-şi plateasca.

Maniat e maneslistu’, c-a fost fraierit la vot,
C-o galeata si-o pufoaica, Base i-a cam tras-o-n bot.
Iar acum vrea sa-l jupoaie si din cur sa-i ia izmana,
FMI-ului s-achite, banii care i-au platit coroana.

In tara e zarva mare, mitinguri, sudalme reci
Nu mai vor poze cu Base, ci il vor plecat pe veci.
Iar minciunile sfruntate debitate de Basescu
Scos-au pe romani in strada, amintind de Ceausescu.

Sprijin vine Lazaroiu, erijat in sfant profet,
Sustinand ca Base-i Moise, ce ne trece prin desert.
Noi n-avem alta optiune sau alt lider de urmat
Băse-i harazit de Domnul sa ne scoata din rahat.

Daca azi taie din pensii, raspandind in jur doar fiere,
Maine vom trai ca-n Eden, vom manca lapte si miere.
Cainii cu covrigi in coada vor zburda printre romani
Paradis va fi in tara, cand scapa-vom de batrani.

Vazand aste avataruri, de la Zeus pan-la Moise,
Temator fu Domnu-n Ceruri si solie jos trimise
Sa-l induplece pe chiombu’, sa convinga avortonu’,
Sa se-opreasc-acu’ la Moise, iară Lui sa-i lase tronu’.

UnUL 28-06-2013 - 21:26

Pseudorime c r e t i n e : „cocoși” plural) – „strămoș” (singular), „comandă”-„grămadă”, „profet”-„deșert (??!! Nu rimează nici să le pici cu cerară!), „Moise”-„trimise” sau rime sărace precum „izmană (ce cuvânt poetic!) – „coroană”, „amuzament”-„faliment”, „Băsescu”-„Ceaușescu”. iar versurile sunt șchioape de parcă ar fi căzut cu autocarul în prăpastia din Muntenegru. Groaznic : mi s-a făcut părul permanent !!

jan dinu 29-06-2013 - 00:42

EL vrea sa m-a intreaca shi prin – depshire – cauta
un loc pe podiumul local calarind un – simplu cal -!!-:)))
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-06-2013 - 19:53

. Groaznic : mi s-0a făcut părul permanent !!

Nulika-Pwlika ,

Ma IA, nu te contorsiona cu fraze grele, A ca caDEMICIANULE:

Quo Vadis?
— Marcusiene

Morala-i o ruina, tara-n prag de faliment,
Adusa la disperare de un Voda cam dement.
Dictator de opereta, betivan, claun de circ
Pe nimic ne-a dat la piata, buni suntem acum de dric.

Papusar cu guvernantii si Nas peste mafioti,
Voda-i staroste de sleahta, si e rege intre hoti.
Ce-a fost bun in asta tara si moral in comportare
Devenit-a sub ast Voda, mare semn de intrebare.

Azi la moda e minciuna, marlanismul, preacurvia
Alcoolismu-i o virtute, manelista-i Romania.
De ai carte, ai si parte, vine din batrani zicala,
– E-o minciuna, zice Voda, si ne desfiinteaza scoala.

Drept urmare, cei cu scoala pleaca-n grup in bajenie,
Lasand loc in asta tara de manea si la prostie.
Voda insa e ferice cu-a lui gasca de netoti
Unsa-n scaune banoase, beizadele si nepoti.

Boboreanu, si izmana, e somat s-o dea ca bir,
Plange-n van si se blesteama ca votat-a asa zbir.
Geaba-i chin in toata tara, geaba lumea protesteaza
Voda hahaie in tronu-i si la jale se distreaza.

Incotro te-ndrepti, romane, si cat vrei sa mai suporti
Un dement pe post de Voda, sef de gasca la asti hoti?
Iesi acum din letargie, bezna mintii ti-o destrama,
N-astepta sa scapi de Voda, punand iar mana pe arma!

UnUL 28-06-2013 - 20:43

Pseudorime c r e t i n e : „circ” – „dric” (???!!! Cumplit!), „zical”-„școala”, „suporți”-„hoți” (??!!) [Foaie verde laba gâștei/Trec cătanele pe ștrec” !!??], „destramă”-„armă”. Și niște versuri sinistru de șchioape. Groaznic : mi s-a făcut părul permanent !! Habar n-ai de metrică !

jan dinu 28-06-2013 - 20:58

Parpanghele , Parpanghele
Tu te tzii doar de belele
Versurile ce le faci
Pe multi ai bagi in draci !
Treci mai bine la femei …
Shi cu ele FA – scintei
Ia-le cu ranga mare
Unde vrei :sus ..la piciare
Shi de nu-ti ajunge satu …
Dai foc shi treci la altu !!-:))))))
JD-USA( LORD – indispensabil )

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-06-2013 - 22:18

Jane moo ,Janne
Pushlama batrina , toot la …aia ,te gandesti !
La malaiu talutza , te tii tot de …hiiispanice!
Ginta LA tine, ….

Ia de la , AL de te FACKuu , LORD ;

O Jupa Pentru Tanti Nutzy
— Marcusiene

Ministreasa noastra blonda si cu mila de popor
Ascultand indemn de voda se facu depunator.
Ea-si dona intreg venitul, ramanand far-de salar
N-avu bani macar de-o fusta, cand se duse la altar.

Imbracata-i saracuta doar cu un chimir mai lat
Cat s’astupe “rusinica”, prinsa-n chilotel mulat.
Piciorusele-i de poza, dezgolite pana sus
Le expuse-n bazilica, la asa buget redus.

Pochii, lumea chiar si pruncu’ asteptand botezu’ sacru
Se crucira si stuchira, de parc-au vazut pe dracu’.
La teveuri zarva mare in tocsoaiele de dupa
Cum ca saraci Nutzica, nu-si permise nici de-o jupa.

Si induiosat norodu’ de-asa fapta altruista
Puse mana de la mana si ii angaja modista
Ce din toata saracia ii facu niste rochite
Barbie e acum Nutzica, papusica la fetite.

UnUL 28-06-2013 - 23:26

Pseudorime c r e t i n e : „sacru” – „draku” (???!!!). Iar versurile sunt șchioape și schiloade de parcă ar fi avut un grav accident de mașină. Metrica este pentru tine ceva absolut necunoscut, precum limba malgașă! Groaznic : mi s-a făcut părul permanent !!

urbos 28-06-2013 - 23:38

Aaa, deci tu erai ala cu flocii pe chelie, nu Jan. Am gresit adrisantu.

UnUL 28-06-2013 - 23:52

Nicio problemă ; știu că, având în vedere că a trecut destul de mult de când ai urmat cele 3 luni de cursuri de alfabetizare, citești și pricepi nițeluș mai greu și ți-au trebuit 2 ore și jumătate ca să pricepi că o postare semnată UnUL îi aparține lui UnUL. La nivelul tău intelectual, e deja o performanță.
Îmi amintești de bancul (scurtez puțin!) cu cele 2 blonde care s-au dus la bar să sărbătorească că au rezolvat în 6 luni un puzzle pe care scria : „între 3 și 5 ani !” Bănuiesc că tu nu eștii blond, dar rezultatul e același.

urbos 29-06-2013 - 01:05

Simti si nevoia sa tot explici si sa te explici, ceea ce arata ca ceva din tine isi da seama cat de prost esti. Si retardatii fesenisti cu cativa neuroni, de pe vremuri, isi dadeau cumva seama ca sint imbecili, la fel si basistii „intelectuali”. Decat asa, mai bine prost gramada, ca vorba aia, „duci o lupta colosala, cu prostul care are scoala”.

UnUL 29-06-2013 - 07:56

Puișor, explic și tot explic ca să priceapă și i d i o ț i congenitali ca tine, deși slabă speranță.

urbos 29-06-2013 - 08:00

Puisor era tac-tu in puscarie cand si-o lua in cur.

UnUL 29-06-2013 - 08:04

Scuze atunci : nu „puișor” ci „boușor”!

ValVerde 28-06-2013 - 20:48

E bine ca Romania sa-si defineasca politica energetica si strategia de dezvoltare in domeniu.

Dar am o intrebare: de ce e Basescu cel care alcatuieste strategii ??
Nu e asta rolul guvernului si al prim-ministrului?

Cunosc raspunsurile lui urbos & sleahta de turbati, nu va mai obositi.
Poate imi raspunde dl. UnUL.

urbos 28-06-2013 - 20:52

Ete ca te-ai desteptat. Doar o clipa, ca basistu ce sa-ti raspunda cretinule, el nu stie decat ce-i zice Kioru, care nu trebuie sa aiba treaba cu subiectu.

digital 28-06-2013 - 21:22

îți dai seama ce convorbiri pot ieși dintre vitălău și retardatul băsist?!

CONGO 29-06-2013 - 00:25

Jos Traian Băşist si gazele lui puturoase!

Maria 29-06-2013 - 13:55

Cititi: http://romanian.ruvr.ru/2013_06_28/ESecul-Nabucco-este-eSecul-lui-Traian-Basescu/ si va veti convige de ce rusii joaca impotriva Romaniei. Asa veti intelege si de ce gazele sunt de doua ori mai scumpe in Romania decat in Blgaria sau Ungaria. SA TRAITI BINE!!!?? Nici nu mai este nevoie de alte comentarii.

CONGO 29-06-2013 - 22:58

concluzia este clara:

BASESCU E DUSMANUL NEAMULII

CONGO 30-06-2013 - 03:27

Paduchii basisti sunt foarte periculosi.

CONGO 30-06-2013 - 04:09

In Romania avem Auschwald si Buchenwitz, proaspat facute de Basescu.
Inainte era invers.

Tache 30-06-2013 - 04:21

Problema este ca evreii neaga Holocaustul. Neaga cele 66 de milioane de crestini, omorati de evrei, in secolul 20 !

ValVerde 30-06-2013 - 06:47

+/- 4

Tache 30-06-2013 - 06:56

120 de milioane de oameni NEVINOVATI !! Nu este nimic de gluma. Ar fi putut avea alta soarta ! Ar fi putut fi ingineri, doctori si dezvoltatori de programe de calculator ! Lumea ar fi fost MULT, MULT mai evoluta, fara aceste morti, daca acesti oameni ar fi trait si si-ar fi adus contributia umanitatii lor, pentru Umanitatea din intreaga Lume !

ValVerde 30-06-2013 - 07:02

La vremea respectiva erau vreo 15 milioane de evrei in toata lumea aproape zece oameni ucisi de fiecare evreu adult, copil, femeia sau batrini.

Mi s-a facut frica !
Astia or fii „neamul ales” cum se lauda ei…

Il bat pe Rambo si Spiderman la poponeatza.

Antibasistul 30-06-2013 - 07:08

Fraierule ValV. INFORMEZA-TE BINE si vei afla ADEVARUL, ca evreii au ucis direct, si indirect 120 000 000, indirect atunci, cind ei fiind CRIMINALI SEFI, au dat ordin ca oameni sa fie ucisii!

ValVerde 30-06-2013 - 07:15

Hai ca o sa aflu adevarul miine.
Acum ma duc sa ma culc ca s-a facut tirziu…ma duc sa visez cum am sa conduc eu Omenirea.

Nu eu singur…eu cu Tache. Vrei si tu ?
Te luam si pe tine ca esti roman de-al nostru, viguros si destept. Ce post vrei ?

Antibasistul 30-06-2013 - 08:49

66 milioane plus cei ucisi in Asia comunista=120 milioane!

Tache 30-06-2013 - 10:17

Corect Huhu! Cifrele sunt cele pe care le spui…..

CONGO 30-06-2013 - 15:57

de fapt, nimeni nu scrie postari, ele apar singure.
e drept ca unii scriu prostari, dar prostarile nu sunt postari, deci aici este vorba de alta ciorba, si anume une le gionara

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult