Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Recomandări pentru reducerea expunerii la radiaţiile electromagnetice | Apple a lansat noile modele iPhone 11 (video) | Numerele de telefon la care poţi suna să-ţi recuperezi maşina ridicată în Bucureşti | Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România

Cât a plătit Vodafone pentru operatorul grec Hellas Online

Scris de :     2014-08-22 18:23

Vodafone a parafat contractul de preluare operatorul grec de telecomunicații Hellas Online, axat pe servicii de Internet în bandă largă și telefonie fixă. Grupul britanic va achita 72,7 de milioane de euro în schimbul pachetului majoritar de acțiuni.

Vodafone atacă piața din Grecia.

În urma acestei tranzacții, Vodafone Greece deține 91,2% din acțiunile Hellas Online. Preluarea integrală ar urma să se finalizeze în ultimul trimestru al acestui an, grupul britanic fiind obligat să facă o ofertă și pentru restul acțiunilor.

Prin achiziția Hellas, Vodafone încearcă să atace poziția de lider a OTE pe piața de telecomunicații din Grecia. Hellas Online avea la finele anului trecut 519.000 de utilizatori, ceea ce înseamnă o cotă de aproximativ 11% pe piața broadband, și a înregistrat venituri de 227,4 milioane de euro și un profit operațional de 68,4 milioane de euro.

Vodafone nu se află la prima încercare de a cuceri poziția de lider al pieței din Grecia. Grupul englez a încercat fără succes în 2012 să fuzioneze cu Wind Hellas, al treilea operator de telefonie mobilă. De asemenea, luna trecută Vodafone și partenerul său grec Wind au făcut o ofertă comună pentru preluarea Forthnet, cel mai mare operator grec de televiziune pe bază de abonament.

Cu divizii în 30 de țări de pe cinci continente și peste 50 de rețele partenere din întreaga lume, Vodafone Group Plc. are, în prezent, aproximativ 435 de milioane de clienți, fiind unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume. Grupul britanic are. În România, Vodafone a pierdut, în perioada aprilie — iunie 2014, aproape 92.000 de clienți, numărul total al acestora fiind de 8.567.752 clienți, în scădere cu 1,05% comparativ cu perioada similară din anul anterior.
Alte stiri din: Economic, rss 1asig Afisari - 52
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante