Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Poșta Română: cărți poștale personalizate direct de pe telefon | Armata britanică trimite Typhoon-ul în România | Aşa ar putea arăta EXTRATEREŞTRII (video) | Structura anului școlar 2017 - 2018 | Băsescu îi dă la temelie lui Kovesi

Ce sumă va investi OMV Petrom redezvoltarea zăcământului Tazlău

Scris de :     2014-11-13 10:57

OMV Petrom a anunțat că va investi 30 de milioane de euro, în perioada 2014 – 2015, pentru redezvoltarea zăcământului de țiței Tazlău într-un proiect vizând  deblocarea de rezerve suplimentare de țiței de 3,2 milioane barili.

Ce sumă va investi OMV Petrom redezvoltarea zăcământului Tazlău economic

Ce sumă va investi OMV Petrom redezvoltarea zăcământului Tazlău (foto:observatorulph.ro)

OMV Petrom investește constant în tehnologii noi și metode de recuperare secundară pentru redezvoltarea zăcămintelor mature pentru a îmbunătăți ratele de recuperare a țițeiului și gazelor. Acest proiect va contribui la atingerea obiectivului nostru strategic de a stabiliza producția de hidrocarburi din România în timp ce rezervele suplimentare deblocate prin această investiție vor întări contribuția OMV Petrom la asigurarea securității energetice a României pe termen lung”, a spus Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitățile de explorare și producție, într-un comunicat remis de Agerpres, joi, 13 noiembrie.

Tazlău este un zăcământ matur de țiței, exploatat de peste 60 de ani, a cărui producție zilnică reprezintă sub 1% din producția totală de țiței a OMV Petrom în România. “Redezvoltarea zăcământului are ca scop creșterea gradului de recuperare a țițeiului din zăcământul Tazlău prin injecție de apă industrială. Proiectul de redezvoltare Tazlău constă în 20 de operațiuni de reparații capitale, construirea unei instalații de tratare a apei și a unei rețele noi de distribuție a apei. Acest proiect va debloca rezerve suplimentare de țiței de 3,2 milioane barili (echivalent cu circa 10% din producția anuală de țiței a OMV Petrom în România), înlocuind declinul natural”, se arată în comunicat.

La finalul anului 2013, 11 proiecte de redezvoltare a zăcămintelor se aflau în faza de dezvoltare. Investițiile viitoare planificate pentru implementarea acestor proiecte se ridică la peste 500 milioane euro, iar rezervele dovedite și probabile se ridică la circa 100 milioane bep (barili echivalent petrol). Grupul petrolier OMV Petrom are o producție anuală de țiței și gaze de 66 milioane bep, o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual și deține o centrală electrică de înaltă eficientă de 860 MW și un parc eolian de 45 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe piețele din România și țările învecinate prin intermediul a circa 800 benzinarii.
Alte stiri din: Economic Afisari - 42
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
decebal tower
birouri zona decebal
apartamente zona decebal
apartamente lux unirii
apartamente de lux unirii
apartamente 2015 unirii
apartamente noi 2015 unirii
birouri noi 2015 unirii