Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

CE vrea corelarea vârstei de pensionare cu speranţa de viaţă

Scris de :     2011-02-18 12:32

Comisia Europeana vrea să convingă statele membre UE să adopte “ajustări automate” în ceea ce priveşte legislaţiile lor de pensii.

Varsta de pensionare va fi corelata cu speranta de viataPotrivit unui document intern obţinut de EurActiv.com, oficialii CE discută despre “modul în care Comisia se poate asigura că statele membre vor creşte vârsta de pensionare în functie de speranţa de viaţă şi vor reduce schemele de pensionare anticipată”.

Comisia intenţionează să organizeze o “dezbatere de orientare” privind demografia, în cadrul primei şedinţe a Colegiului, în martie. Liderii UE vor aborda atunci problema pensiilor în raport cu propunerile franco-germane pentru un “Pact de competivitate”, care ar asigura adaptarea acestora la evoluţiile demografice.

Deşi există un consens larg cu privire la nevoia de reformă, nu toate statele membre UE sunt convinse că “ajustarile automate” sunt calea de urmat.
Alte stiri din: Economic Afisari - 23
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste