Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Din 17 noiembrie scade varsta de pensionare in Romania | Prognoza meteo: Când vine iarna adevărată | Dancila despre OUG13: Am fost de acord din punct de vedere legal, a fost constituţională | De ce se mută localnicii din Praga oraşul vizitat de opt milioane de turişti anual | Rezultatele finale oficiale alegeri prezidenţiale 2019, turul I

Foametea va lovi lumea. Avertizează ONU şi Banca Mondială

Scris de :     2011-02-16 18:17

Preţurile alimentelor la nivel global au crescut cu 29 de procente în ultimul an, a avertizat preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick.

Foametea ameninta lumeaPotrivit celei mai recente statistici a Organizaţiei pentru Alimente şi Agricultură a ONU (FAO), indicele preţurilor alimentare a ajuns la valoarea record de 231 de unităţi, informează RRA.

Escaladarea preţurilor alimentelor de bază a aruncat în sărăcie, în ultimul an, încă 44 de milioane de oameni, potrivit Băncii Mondiale.

Costurile au depăşit nivelul din 2008, când majorarea preţului alimentelor şi ţiţeiului au avut un impact devastator asupra săracilor, apreciază Banca Mondială.

Astfel, în luna ianuarie indicele preţurilor la alimente a atins valoarea record de 231puncte, cu opt puncte mai mult decât în decembrie 2010.

Indicele preţurilor la alimente măsoară modificările preţurilor, din lună în lună, pentru un coş compus din cereale, oleaginoase, lactate, carne şi zahăr.

Intrăm într-o eră a penuriei de alimente şi întreruperii în aprovizionare. Aceasta este o problemă foarte mare pentru toată lumea. Dacă oamenii nu au suficientă mâncare au doar trei opţiuni: revolta, imigraţia sau moartea”, a declarat directorul executiv al programului alimentar mondial, Josette Sheeran.

Conform raportului FAO se poate observa o triplare a preţurilor alimentelor în ultimii zece ani, în anul 2000 indicele preţului la alimente se situa la o valoare de 90 de unităţi iar în luna ianuarie a anului 2011 acest indice a ajuns la valoarea de 231 de puncte.

Alte stiri din: Economic Afisari - 116
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...