Acasa BusinessEconomic Listarea Facebook pe bursă l-a sărăcit pe Mark Zuckerberg

Listarea Facebook pe bursă l-a sărăcit pe Mark Zuckerberg

scris de Laurentiu Banches
188 Afisari

Fondatorul Facebook a pierdut aproape 5 miliarde de dolari în mai puţin de 2 săptămâni de la listarea pe bursă a companiei în 18 mai.

Mark Zuckerberg a pierdut aproape 5 miliarde de dolari in doar 11 zile

În momentul în care Facebook a fost listată pe bursă, averea tânărului de 28 ani de ani, Mark Zuckerberg era evaluată la 19.4 miliarde de dolari, însă o evalurea făcută marţi, 29 mai, la 11 zile de la listare, situa averea la doar 14.7 miliarde de dolari, fondatorul reţelei de socializare ieşind astfel din topul celor mai bogaţi 40 de oameni din lume realizat de Bloomberg. Potrivit Mediafax, care citează Bloomberg, acţiunile Facebook au pierdut nu mai puţin de 25% din valoare, realizând cea mai slabă performanţă în rândul marilor oferte publice iniţiale ale ultimilor 10 ani.

Acţiunile continuă să scadă, acestea fiind situate marţi la un nivel de 28,84 dolari la Nasdaq, pierzând aproape 10 dolari de la lansare. Referitor la această evoluţie negativă a acţiunilor Facebook, directorul de investiţii al BMO Harris Private Bank din Chicago, a precizat că aceasta este efectul volumului de acţiuni prea mare emise la un preţ mult prea agresiv, acestea fiind cumpărate de investitori care nu aveau nici o intenţie de a păstra acţiunile.

2 comentarii

BULA 30-05-2012 - 14:06

Ce tragedie pe capul lui. Sa nu-i mai ramana decat vreo 15 miliarde.

Ciu Huhu 30-05-2012 - 14:59

Sa dea Domnu’ sa piarda toti banii, pe Net se scrie ca e om de nimic.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult