Acasa BusinessEconomic România – invadată de turişti maghiari

România – invadată de turişti maghiari

scris de Laurentiu Banches
247 Afisari

Agenţia Magyar Turizmus a anunţat că este foarte probabil ca România să devină destinaţia favorită a turiştilor unguri în acest an.

Castelul Corvinilor (foto:director-turism.com)

Potrivit unui material publicat în cotidianul de limbă ungară din Bucureşti, Uj Magyar Szo, directoarea biroului din Cluj al agenţiei Magyar Turizmus, Julia Soos, a anunţat că numărul turiştilor unguri care vin în România va fi în continuă creştere în acest an. Aceasta a afirmat că în afară de maghiarii care vin să îşi viziteze rudele din România în mod constant, România va fi vizitată în acest an de mai mulţi unguri fără rude în România, îndeosebi din cauza presiunii economice, dar şi graţie unui program al Guvernului de la Budapesta de cofinanţare a excursiilor şcolare.

Julia Soos a explicat şi de ce problemele economice ale turiştilor maghiari ajută turismul românesc, aceasta susţinând că: “cu cât vacanţa este mai mică, cu atât destinaţiile alese de turişti sunt mai aproape, iar Transilvania se află în imediata lor vecinătate. Conform mediafax, spusele Juliei Soos sunt întărite şi de datele INS, potrivit cărora în primul trimestru din 2012, România a primit 1,4 milioane de turişti din străinătate, din care o treime (36,1%) dintre cei veniţi din state ale Uniunii Europene au fost unguri.

1 comentariu

Mache 10-05-2012 - 20:54

Vin bietii de ei sa planga la fata locului marea drama a natiunii maghiare 🙂 respectiva sa vada la fata locului ce a mai ramas dupa ce „valahii su violat substanta delicata a sufletului maghiar” 🙂 🙂 🙂 ca sa citez dintr-o poezie de-a lor. Neam de masochisti, ce altceva poti sa mai spui? Sau te pomeni ca de fapt le-a priit violu’ ? 😉 🙂 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult