Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

Transelectrica, la Guvern

Scris de :     2014-04-13 16:39

Pachetul majoritar însemnând 58,68% din acţiunile Transelectrica a fost transferat din contul Ministerului Finanţelor în cel al Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Depozitarul Central a înregistrat transferul la data de 10 aprilie 2014. La mijlocul lunii februarie, Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă prin care Transelectrica şi Transgaz au trecut în subordinea SGG, din cea a Ministerului Finanţelor. Potrivit actului normativ, reprezentanţii statului în adunarea generală a acţionarilor sunt numiţi şi revocaţi prin ordin al secretarului general al Guvernului, la propunerea şefului Cancelariei prim-ministrului. Dispeceratul Energetic Naţional şi Dispeceratul Naţional de Gaze Naturale rămân însă în coordonarea metodologică şi funcţională a ministrului delegat pentru energie.
Alte stiri din: Economic Afisari - 85
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante