Acasa BusinessFinante-Banci Deputaţii au modificat legea insolvenţei

Deputaţii au modificat legea insolvenţei

scris de B.C.R
150 Afisari

Proiectul de lege privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență a fost adoptat marți de plenul Camerei Deputaților.

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat în plenul Camerei Deputaților că proiectul insolvenței supus dezbaterii Parlamentului este un important pas înainte, el vine în sprijinul mediului de afaceri punându-i la îndemână instrumente mai eficiente în recuperarea creanțelor, propune soluții de prevenire a abuzurilor în procedură din partea debitorului sau a creditorului, propune măsuri pentru un proces derulat într-un termen rezonabil.

Vicepreședintele grupului PNL Alina Gorghiu a solicitat retrimiterea la comisie a proiectului întrucât acesta nu face referire la insolvența persoanelor fizice.

Grupul PDL s-a retras de la ultima parte a dezbaterilor acestui proiect, pe motiv că este forțată adoptarea legii. „Cred că facem o greșeală, că forțăm o lege foarte importantă. Eu nu aș amesteca insolvența persoanelor juridice cu cele fizice. Că este cod, că este lege, le putem regla. E o lege. Dacă mai facem una și le unim este cod. Dar aici s-au ridicat niște probleme. (…) Sunt lucruri legate de funcționarea acestei legi. Dacă nu amânați dezbaterea, PDL va părăsi sala”, a afirmat deputatul PDL Cezar Preda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS