Acasa BusinessFinante-Banci FMI vine în România după referendum

FMI vine în România după referendum

scris de M.A.
83 Afisari

Delegaţia FMI va veni în România după referendum, deşi, iniţial, vizita delegaţiei era programată pe 24 iulie.

FMI vine în România după referendum

FMI vine în România după referendum

Delegaţia CE, FMI şi BM va fi în România în săptămâna imediat următoare după referendum, după 29 iulie”, a spus luni premierul Victor Ponta.

Săptămâna trecută, Nemat Shafik, un înalt oficial în cadrul FMI, a declarat că acordul stand-by dintre România şi Fondul Monetar Internaţional este în continuare valabil, iar problemele politice vor fi tratate separat.

“Avem un acord stand-by. Acesta încă este operaţional. Guvernul nu a lăsat să se înţeleagă altceva, aşadar rămâne valabil”, a precizat responsabilul organizaţiei financiare internaţionale în marja unei conferinţe ce a avut loc la Viena. “Cred că problemele politice vor fi ceva separat. Noi ne concentrăm pe programul economic’, a adăugat el.

România a semnat anul trecut cu FMI un acord de tip preventiv în valoare de 5 miliarde de euro. Deşi guvernul român nu intenţionează să folosească această linie de credit, împrumutul este văzut ca un element de stabilitate pentru economia aflată în recesiune.

2 comentarii

camelia 16-07-2012 - 18:18

Premierul a urmat la Universitatea din Catania un simplu curs de specializare a cărui diplomă nu are nicio valoare academică
Sursa: http://www.istruzione.it

Reprezentanții ministerului de resort de la Roma îl contrazic pe primul-ministru Victor Ponta care a susținut – chiar și după ce conducerea universității din Catania a precizat că liderul PSD nu a fost masterand – că are o diplomă cu valoare academică (n.r. – Master) la centrul universitar italian.

Antonia Recca, președintele Universității din Catania, a infirmat că premierul ar fi participat la un Masterat organizat de instituție și a precizat că un curs de perfecționare nu are nicio legătură cu Masteratul.

Ministerul Educației: „Cursurile de formare nu au valoare academică”

Noi am primit un răspuns de la Oficiul de Presă al ministerului de la Roma, în care se spune clar că un curs precum cel urmat de premier nu are nicio valoare academică. ”La Masterele universitare se intră pe baza licenței, dobândindu-se Masterul de nivelul 1 sau, apoi, Masterul de nivelul 2. Masterele universitare sunt cursuri activate independent de universități, respectând normele didactice și asumandu-și o înaltă valoare academică”, ni s-a precizat din partea ministerului.

“Universitățile și alte centre de formare eliberează în schimb diplome în urma efectuării unor cursuri ce pot ține de la o săptămână până într-un an. Astfel de diplome reprezintă cursuri de formare si nu au nici o valoare din punct de vedere academic, dar sunt cursuri profesionale – îi dă dreptul cursantului să profeseze ceea ce a studiat”, ni s-a mai comunicat de la Roma.
Ponta crede că orice diplomă a unui curs înseamnă Master

Reamintim că în CV-ul lui Victor Ponta de la Parlament era trecut un Master la Universitatea din Catania încheiat în anul 2000. Reprezentanții centrului universitar au precizat că liderul PSD nu primit niciodată o diplomă de Master.
Cu toate acestea, premierul a continuat să susțină pe blogul personal că are o diplomă academică. „Este un curs de mai multe luni, finalizat cu lucrare, calificativ si diplomă”, a scris premierul. De altfel, a și postat diploma pe blogul său.

Președintele Universității din Catania: „Ponta nu a fost student la master”

Președintele universității din Italia, Antonio Recca, ne-a punctat că Victor Ponta nu a fost înscris ca student la master la Catania.

“În anul universitar 1999-2000, acesta a participat la un curs denumit “Corso di formazione avanzata” (Curs Avansat) în cadrul disciplinei “Cooperare juridică și spațiul juridic european în domeniul penal” (“Cooperazione giudiziaria e spazio giuridico europeo in materia penale”). Cursul a fost organizat de Universitatea din Catania și de Istituto Superiore di Catania per la Formazione di Eccellenza, curs coordonat de Antonino Galati, profesor universitar la Facultatea de Drept”, ne-a menționat Mariano Campo, responsabil al Oficiului de Presă al Universității din Catania.

Un curs avansat presupune și oferirea unui certificat celor care l-au urmat. Ca să fii admis la un astfel de curs trebuie să deții măcar o diplomă de licență.

digital 16-07-2012 - 19:46

asta-i din cv-ul știrbului tău?!
hahaha!
m.m. de janghină!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult