Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Wang Fuman, băiețelul cu părul de gheață | Ce își doresc românii în 2018 | Fenomene astronomice în anul 2018 | Horoscopul anului 2018 | Preotul Necula: Nu sunt dezamăgit de politicieni

Alertă METEO. Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii

Scris de :     2017-09-03 15:48

Meteorologii au emis, duminică, o informare de ploi însemnate cantitativ, vijelii, descărcări electrice şi grindină în sudul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte. Fenomenele se vor manifesta cu intensitate mai mare în Oltenia, Transilvania, local în Muntenia şi nordul Moldovei, precum şi în zona de munte, 25 de judeţe fiind sub cod galben. Aceasta va intra în vigoare, duminică, ora 15.00, şi este valabil până luni, ora 3.00.

Potrivit meteorologilor, de duminică de la ora 10.00, până luni la ora 9.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată şi ploi însemnate cantitativ în sudul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte.

Vor fi descărcări electrice frecvente, averse, izolat grindină şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse 30 de litri pe metru pătrat”, anunţă meteorologii.

De asemenea, în noaptea de duminică spre luni, aria precipitaţiilor se va restrânge treptat spre regiunile nordice.
În după-amiaza zilei de duminică vremea se va menţine călduroasă în sud-estul teritoriului, în timp ce în rest temperaturile vor fi în scădere.

Luni, răcirea vremii va cuprinde toată ţara.

Totodată, meteorologii au emis cod galben de instabilitate atmosferică, vijelii, grindină şi descărcări electrice.

Avertizarea este valabilă pentru judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

”În Oltenia, Transilvania, local în Muntenia şi nordul Moldovei, precum şi în zona de munte vor fi averse torenţiale, vijelii şi căderi de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii extinse 25 de litri pe metru pătrat  şi izolat 40…50 de litri pe metru pătrat”, anunţă meteorologii.

Codul galben va intea în vigoare duminică, ora 15.00, şi este valabil până luni la ora 3.00.
Alte stiri din: Mediu-Energie Afisari - 67
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Alertă METEO. Cod portocaliu de vreme rea Citeste
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante