Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Din 17 noiembrie scade varsta de pensionare in Romania | Prognoza meteo: Când vine iarna adevărată | Dancila despre OUG13: Am fost de acord din punct de vedere legal, a fost constituţională | De ce se mută localnicii din Praga oraşul vizitat de opt milioane de turişti anual | Rezultatele finale oficiale alegeri prezidenţiale 2019, turul I

Vrei o caricatură ? Vino în lumea lui CRIV

Scris de :     2012-03-04 14:20

Cristinel Veceredea este un maestru al caricaturilor. De-a lungul anilor a reuşit să surprindă în stilul caracteristic tot felul de personalităţi politice, culturale, militare etc. Maestrul CRIV oferă posibilitatea cititorilor ziuaveche.ro de a deveni personaje ale operelor  sale de artă. Nu trebuie decît să îl contactaţi pe Cristinel Vecerdea la adresa criv_cartoon@yahoo.com

Expoziţii personale

În România: Lipova, Timişoara, Craiova, Urziceni, Cluj-Napoca, Sibiu, Dej, Oradea, Lugoj, Miercurea-Ciuc.

În străinătate: Austria, Italia, Danemarca, Bosnia, Afganistan, Grecia, Norvegia, Germania, Belgia. Participări la saloane de caricatură în strainatate: Japonia, Bulgaria, Ungaria, Turcia, Iran, Germania, Belgia, Olanda, SUA, Canada, Brazilia, Tunisia, Polonia, Ucraina, ex-Yugoslavia, Anglia, Egipt, Italia, Siria, Hong-Cong, China, Coreea.

Peste 53 premii în ţară şi străinătate. A avut expoziţii în zonele fierbinţi de pe glob: Bosnia ( Zenica şi Sarajevo) 1997 şi 1998, Afganistan (Kandahar) 2003 şi 2004 în bazele militare, unde a făcut portrete militarilor şi personalului prezent în aceste baze şi unde, într-o noapte, i-au dispărut câteva caricaturi cu adresă la americani.

A obţinut certificatul de apreciere acordat de comandantul bazei militare din Kandahar, col. William K. Garret pentru aportul adus la ridicarea moralului trupelor din această baza în operaţiunea ,,Enduring Freedom,, şi medalia ,,We will never forget September 11, 2001”.

În anul 2003 l-a predat trupelor americane din Kandahar, pe ben Laden, prin intermediul ministrului Ioan Mircea Paşcu, bineînţeles sub formă de caricatură, lucru care a stârnit multe hohote de râs printre cei prezenţi.

A fost caricaturistul oficial al trustului de presă al Armatei Române unde a publicat peste 1000 de caricaturi.

În februarie 2006 a avut cea mai mare expoziţie proprie de caricatuiră, peste 125 de lucrări, în care a expus şi caricaturile aleşilor locali. La vernisaj au participat peste 200 de persoane.

În octombrie 2007 a fost invitat la sediul NATO din Bruxelles unde a expus caricaturi cu tematică militară şi a facut portrete celor prezenţi.
Alte stiri din: La FIX de CRIV Afisari - 2,079
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...