Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

A murit Biţu Fălticineanu

Scris de :     2012-01-06 16:34

Regizorul Biţu Fălticineanu, al cărui nume şi carieră sunt legate definitiv de spectacolele Revistei româneşti, a murit, la vârsta de 86 de ani, a anunţat actorul Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă ‘Constantin Tănase’.

Bitu Falticineanu a murit

‘A murit în cursul dimineţii de ieri (joi – n.r.) după o suferinţă pe care şi-a mascat-o foarte bine timp de aproape 13 ani’, a declarat pentru Agerpres Alexandru Arşinel. Directorul Teatrului de Revistă a spus că decesul lui Biţu Fălticineanu lasă ‘un mare gol’ în teatrul românesc, în anul în care se împlinesc 140 de ani de la ”prima manifestaţie de revistă”.

‘Dispariţia lui lasă un mare gol în teatrul nostru. A fost un om care nu a ştiut ce este libertatea pensionării, fiindcă ataşamentul lui faţă de Teatrul ‘Constantin Tănase’ a fost fantastic. Sperăm să avem puterea să ne mobilizăm să-i continuăm activitatea, mai ales că anul acesta este unul jubiliar’, a mai spus Alexandru Arşinel.

Regizorul Biţu Fălticineanu s-a născut pe 16 aprilie 1925. El a murit în casa sa din Bucureşti, fiind găsit joi dimineaţă, de soţie. La începutul anului 2011 a aniversat, odată cu premiera spectacolului ‘Arca lui Nae şi Vasile’, cel de-al 200-lea spectacol din cariera sa de peste 50 de ani dedicată în exclusivitate Revistei româneşti şi Teatrului de Revistă.

În stagiunea 2011 – 2012 a semnat regia spectacolelor ‘Alo, aici e Stroe!’ dedicat aniversării a 105 de ani de la naşterea actorului N.Stroe şi a 80 de ani de la debutul celebrului cuplu de comici Stroe şi Vasilache şi ‘Veselia nu-i în criză’, premiera stagiunii estivale 2011. Printre spectacolele care poartă semnătura marelui regizor se mai numără ‘Scandal în paradis’, ‘Dai un ban dar face’, ‘Idolii femeilor’, ‘Vara nu-i ca iarna’.

Înmormântarea va avea loc duminică, 8 ianuarie 2012, la ora 12,00 la Cimitirul Evreiesc de rit spaniol – Sefard (Şos. Giurgiului, Eroii Revoluţiei).
Alte stiri din: Cultura Afisari - 400
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Prognoza METEO. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni Citeste
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante