Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business? | Bolile românilor și criza din spitale

A murit fosta realizatoare TV Anca Fusariu

Scris de :     2013-02-01 17:48

Anca Fusariu, fostă realizatoare a Televiziunii Române, a încetat din viaţă joi seară, în urma unei boli cumplite.

Anca Fusariu

Anca Fusariu s-a născut pe 15 septembrie 1942. Şi-a început cariera în TVR în 1971. În anii de debut a înregistrat sute de reportaje şi emisiuni, printre care “Ritm, tinereţe, dans” şi “La sfârşit de săptămână”.

În anii 1980, ea a fost unul dintre reporterii de succes descoperiţi şi pregătiţi de celebrul realizator Tudor Vornicu. A semnat împreună cu Carmen Dumitrescu şi Alexandru Stark reportaje pentru emisiunile “Fotograme din realitate”, “Fotograme pe 16 mm.”, “Album duminical”, “De la A la infinit”, iar mai târziu “Reflector”, “Studio A” şi altele. A dat emisiunilor titluri care au rămas până în prezent, între care “Cu ochii în patru”.

“Munceam cu toţii mult şi râdeam mult. Ritmul era imprimat de Tudor Vornicu – boss-ul! Contaminarea se petrecea cu iuţeala fulgerului, căci starea era comună şi pentru blonda şi mereu în viteză Carmen Dumitrescu, şi pentru mucalitul timid şi neobositul Al. Stark, şi pentru mine, intrată ultima în grupul lor. Starea era comună: starea de reporter”, povestea Anca Fusariu în cartea “40 de ani de televiziune”.

În perioada 1994-1998 a fost în echipa care a creat Tele 7 ABC, unde a fost realizator de emisiuni şi redactor-şef al postului. Îi plăcea să participe la “pornirea lucrurilor” şi imprima tuturor un ritm inconfundabil. Reporterii formaţi de Anca Fusariu ştiau că: “dacă nu m-ai prins pe mine, telespectator, cu ce îmi spui în primele minute, m-ai pierdut”. A pregătit mai apoi generaţii de jurnalişti pentru mai multe posturi de televiziune – TVR, Kanal D, Antena 1.
Alte stiri din: Cultura Afisari - 219
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante