Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Din 17 noiembrie scade varsta de pensionare in Romania | Prognoza meteo: Când vine iarna adevărată | Dancila despre OUG13: Am fost de acord din punct de vedere legal, a fost constituţională | De ce se mută localnicii din Praga oraşul vizitat de opt milioane de turişti anual | Rezultatele finale oficiale alegeri prezidenţiale 2019, turul I

Bodo Hombach: Presa din România e în mâinile unor oligarhi

Scris de :     2011-01-12 17:43

Şeful concernului media WAZ, Bodo Hombach, a anunţat la Deutschlandradio Kultur o nouă retragere din Europa de sud-est şi vorbeşte despre presa din România după ce în vară grupul a anunţat că vinde acţiunile deţinute la cotidianul România Liberă, notează rfi.ro.

Seful WAZ Bodo HombachÎntr-un amplu interviu acordat marţi postului naţional de radio, Hombach a declarat: „Ceea ce face dl. Orban în Ungaria corespunde viselor multor politicieni. Ei doresc să dirijeze mass-media în sensul ca ziarele să relateze echidistant. Cu alte cuvinte să nu fie prea critice. În România avem o situaţie diferită, dar într-un alt fel problematică.

Mass-media din România se află în mare parte în mâinile unor oligarhi, adică a unor oameni de afaceri care şi-au câştigat banii în altă parte, de regulă în cursul privatizărilor; (…). Ei sprijină media financiar, uneori cu pînă la 60 de milioane pe an – asta într-un caz concret -, animează publicul prin concursuri să devină abonaţi, stabilesc preţuri de dumping, ocupând astfel piaţa media şi eliminând prin aceste practici editorii care lucrează normal“.

Bodo Hombach a fost coordonator Special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est la Bruxelles.

Concernul media german WAZ este condus de doi directori, unul dintre ei fiind Bodo Hombach.
Alte stiri din: Cultura Afisari - 140
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...