Acasa Cultura-ReligieCultura Cristian Iftime impresionează la Cannes 2012 cu „Tabăra din Răzoare”

Cristian Iftime impresionează la Cannes 2012 cu „Tabăra din Răzoare”

scris de Laurentiu Banches
221 Afisari

Deşi filmul „După Dealuri” a lui Cristian Mungiu este marele favorit la câştigarea premiului Palme d’Or, un alt român a reuşit să atragă atenţia la Cannes 2012.

Cristian Iftime - alt roman care impresioneaza la a 65-a editie a Festivalului Cannes (Foto: cronicaromana.ro)

Scurtmetrajul de 22 de minute „Tabăra din Răzoare”, lucrarea de masterat a regizorului român Cristian Iftime, se află într-o selecţie la Cinefundaţie de 15 filme alese dintr-un total de 17000 de producţii cinematografice. Potrivit trvinfo.ro, scurtmetrajul a fost proiectat miercuri în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, la această competiţie oficială a Cinefundaţiei şi a reuşit să atragă atenţia a numeroşi specialişti şi critici.

Referitor la prezentarea scurtmetrajului la Cannes, tânărul regizor Cristian Iftime, absolvent al UNATC, a afirmat că a fost plăcut impresionat de public care „s-a manifestat aşa cum speram eu să se se manifeste, au râs când aş fi vrut eu să-i fac să râdă. Au fost atenţi la dialoguri, la nuanţe.” În centrul poveştii regizorului român originar din Iaşi se află doi colegi care trăiesc o poveste de dragoste şi se regăsesc în ultima zi de tabără, din ultima zi de facultate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult