Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

Cultura între naționalism și globalizare

Scris de :     2018-01-08 18:49

Fundaţia Colegiului Naţional de Apărare organizează joi, 11 ianuarie a.c., în Sala Senatului Universității Naționale de Apărare Carol I, dezbaterea cu tema: ,,Cultura între naționalism și globalizare”.

Evenimentul este gândit sub auspiciile Zilei Culturii Naționale, celebrată anual la data de 15 ianuarie, conform Legii nr. 238 din 7 decembrie 2010.

Tema dezbaterii propune câteva ore de reflecție asupra culturii române, în genere, a esenței românismului din sufletul fiecăruia dintre noi.

Debutul manifestării va fi marcat prin alocuțiunile Preşedintelui de onoare al Fundaţiei Colegiului Naţional de Apărare Gl.mr.(r)prof.univ.dr. Mihail Vasile-Ozunu, Comandantului (rectorului) Universitatii Naționale de Apărare Carol I Gl.bg.prof.univ.dr. Gheorghe Calopareanu și a Președintelui Fundației Colegiului Naţional de Apărare, dr. Cristian Petcu.

Prelegerile din cadrul evenimentului vor fi susținute de: acad. Eugen Simion, acad. Nicolae Breban, acad. Mircea Martin și acad. Mihai Cimpoi, invitat din Republica Moldova.

Alături de organizatori și de invitații speciali, la eveniment vor participa oficiali români, oameni de cultură din țară și din străinătate, precum și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București.

Partenerii Fundației Colegiului Naţional de Apărare în acest proiect: Universitatea Națională de Apărare Carol I, Muzeul Național al Literaturii Române, Colegiul Național de Apărare.

,, Afirmând, fără echivoc că avem nevoie de cultură, ne propunem, ca împreună cu distinșii noștri invitați, să analizăm câteva idei vehiculate în spațiul public referitoare la această temă, extrem de ofertantă: ,,Cultura care ne unește, culturile care ne diferențiază. Cultura care se cuvine susținută și creativitatea care evoluează imprevizibil și în afara cadrelor formale. Patrimoniu cultural și prezent polifonic. Nevoia de cultură și așteptările instituționale ale actorilor culturali.” Dr. Cristian Petcu, Președintele Fundației Colegiului Naţional de Apărare.
Alte stiri din: Cultura Afisari - 156
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante