Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Dan Mihăescu va fi incinerat

Scris de :     2013-01-26 11:37

Trupul neînsufleţit al cunoscutului umorist, scenarist şi regizor Dan Mihăescu va fi depus, pentru un ultim omagiu, sâmbătă, la ora 13.00, la sediul TVR, urmând ca luni să fie incinerat.

Dan Mihaescu

Dan Mihăescu a lucrat aproape 30 de ani în Televiziunea Română, începând cu 1966, ca redactor, a fost şi redactor-şef adjunct al Departamentului de Muzică şi Divertisment. Dan Mihăescu a fost unul dintre cei mai apropiaţi şi constanţi colaboratori în televiziune ai lui Tudor Vornicu.

Dan Mihăescu este cunoscut şi pentru filmele pe care le-a regizat şi colaborările în TVR cu nume mari precum Toma Caragiu şi Dem Rădulescu şi cuplul umoristic Nae Lăzărescu şi Vasile Murariu.

Pe de altă parte, în comunicatul remis Mediafax de apropiaţii lui Dan Mihăescu se spune: “S-a dus ultimul mohican, din familia marilor umorişti români. A lucrat cu stele (e adevărat, a avut noroc şi că le-a întâlnit) şi ne-a îmbogăţit cu o arhivă de aur a umorului de calitate, din care fac parte nume cereşti, de la Toma Caragiu până la Dem Rădulescu. A făcut lumea să râdă, de teamă să nu plângă el! Şi a fost optimist până în ceasul din urmă. Pentru Dan Mihăescu, «televiziunea (substantiv feminin) a însemnat o dragoste la prima vedere, lungă cât o viaţă de om, din păcate nu întotdeauna reciprocă»”.

Dan Mihăescu a fost membru al Uniunii Scriitorilor, al Uniunii Cineaştilor şi al Uniunii Ziariştilor Profesionişti. A avut atestat ATM de regizor artistic categoria I. A primit numeroase dinstincţii şi premii. În februarie 1997, în Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional, i s-a acordat Premiul Naţional de Umor cu numele maestrului Tudor Muşatescu. El a fost răsplătit şi de Ministerul Culturii cu titlul de Excelenţă a Culturii Româneşti, în aprilie 2001.

În 2003 a primit, la Premiile APTR, distincţia “Omagiu” pentru emisiuni de tezaur la TVR, iar în 2008 a primit premiul I la Festivalul Naţional al Umorului “Constantin Tănase”, pentru spectacolul “Harap-Alb cu… picăţele”. Totodată, pe 7 iulie 2003, a fost decorat cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.
Alte stiri din: Cultura Afisari - 1,828
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste