Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Google Maps primeşte o interfaţă nouă | Un tablou de Leonardo da Vinci, vândut cu peste 450 milioane de dolari | Rusia influențează opinia publică răspândind știri false | Care sunt alimentele care combat insomnia | Copil tratat cu ciocolată, pentru a putea trăi

Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane

Scris de :     2017-11-06 09:08

Prima ediție a Festivalului Dramaturgiei Românești Contemporane se va desfășura în perioada 6 – 12 noiembrie la București.

Luni, de la ora 17,00, la Teatrul de Comedie, sala Radu Beligan, va fi prezentată piesa ”Exploziv”, de Elise Wilk, regia Andrei Măjeri, producător fiind Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova. De la ora 20,00, la Teatrul Dramaturgilor Români, sala Iosif Naghiu, este programat ”Balul cimitirului”, de George Astaloș, regia Alexander Hausvater, o producție a acestei instituții de spectacole.

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul Teatrului Dramaturgilor Români.

La festival participă spectacole cu piese românești contemporane ale unor teatre profesioniste naționale, municipale sau companii teatrale private.

Piesele au fost selectate dintre cele ale anului calendaristic curent, care au avut premiera anul acesta sau, în mod excepțional, în orice moment al stagiunii precedente, precizează organizatorii.

Există o secțiune concurs destinată dramaturgilor români debutanți, înscrierile fiind încheiate.

În cadrul galei de decernare a premiilor, care va avea loc duminică la sediul Teatrului Dramaturgilor Români, juriul, compus exclusiv din dramaturgi, va acorda Premiul pentru debut (dramaturgi), precum și premii pentru cel mai bun spectacol, cel mai bun text, cea mai bună regie, cea mai bună scenografie, cel mai bun actor și cea mai bună actriță. Vor fi acordate, de asemenea, premiul pentru critică dramatică și/sau istorie teatrală și premiul Dramaturgul anului.

Spectacolele festivalului vor avea loc la sediul Teatrului Dramaturgilor Români, Calea Griviței, nr. 64 — 66, sector 1, sau în alte săli, după caz, în funcție de necesitățile fiecărei montări și disponibilitatea unor instituții partenere TDR, precizează sursa citată.
Alte stiri din: Cultura Afisari - 11
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante