Acasa Cultura-ReligieCultura Festivalul Luminii 2012: 19 mai, Parcul Carol, Bucureşti (Video)

Festivalul Luminii 2012: 19 mai, Parcul Carol, Bucureşti (Video)

scris de Laurentiu Banches
751 Afisari

Sâmbătă, 19 mai, de la ora 21:00, bucureştenii sunt invitaţi să redescopere „frumuseţea lucrurilor simple”, la Festivalul Luminii 2012 din Parcul Carol.

Scopul „Festivalului Luminii 2012” este de a oferi comunităţilor locale un eveniment în cadrul căruia tinerii au posibilitatea de a se manifesta prin diferite forme de artă, iar participanţii se pot deconecta timp de 2 ore de la problemele şi stresul de zi cu zi, bucurându-se de atmosfera creată, se arată într-un comunicat al organizatorilor. Conform Agerpres, în timpul festivalului realizat Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” cu sprijinul Primăriei Capitalei vor avea loc jocuri cercetăşeşti, potrivite pentru fiecare, dar şi o expoziţie cu desene ale micilor cercetaşi.

În zona destinată ”cercetăşiei” vor fi găsite informaţii de la înfiinţarea organizaţiei, în 1923, până în prezent, dar şi vor putea fi admirate uniforme de cercetaşi, fotografii de la activităţi sau construcţii de câmp şi noduri. De asemenea, muzica va fi şi ea nelipsită de la activităţile cercetăşeşti. Atelierele de cântece cercetăşeşti vor fi deschise publicului timp de 2 ore. Pe lângă ateliere, în timpul Festivalului va avea loc un concert folk-rock unplugged.

De la un astfel de festival jocurile de „lumini şi umbre” nu puteau lipsi, astfel că participanţii se vor putea bucura de momente memorabile de jonglerii cu foc. Formele sunt reprezentate de gulguţele, elementul principal al evenimentului. Totodată, citatele amplasate în zona inspiraţională au scopul de a reda zâmbetul oamenilor, iar un panou îi aşteaptă pe bucureşteni să-şi scrie propriile gânduri, după care în Photo World se pot fotografia în cercetaş.

Festivalul Luminii 2012 este un proiect sincron realizat de Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” în 23 de oraşe din ţară, acest lucru însemnând că lumânările aprinse în Bucureşti vor creşte la peste 200.000 numărul cutiuţelor ce vor lumina România în timpul acestei ediţii. Cele 23 de oraşe care vor participa la acest eveniment sunt: Alba Iulia, Arad, Bacau, Bistrita Nasaud, Brasov, Braila, Bucuresti, Cluj Napoca, Deva, Hunedoara, Iasi, Miercurea Ciuc, Onesti, Oradea , Pascani, Pildesti, Ramnicu Valcea, Seini, Targu Jiu, Tirgu Mures, Timisoara si Tulcea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult