Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Recomandări pentru reducerea expunerii la radiaţiile electromagnetice | Apple a lansat noile modele iPhone 11 (video) | Numerele de telefon la care poţi suna să-ţi recuperezi maşina ridicată în Bucureşti | Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România

Halloween, la Muzeul Antipa

Scris de :     2013-10-31 00:00

Sărbătoare de Haloween va fi marcată  la Muzeul Antipa prin intermediul expoziției permanente, cu fauna lumii.

Halloween cu vrajitoare

Halloween cu vrajitoare

Halloween – Potrivit instituției, pisici negre, mamifere “vampir“, insectivore “demoni” și alte creaturi, care înfricoșează lumea de secole, vor fi supuse cercetării pentru a descoperi adevărul științific, în cadrul unui ghidaj special, menit a face dreptate speciilor pe nedrept acuzate ca fiind mesageri ai răului.

În această zi specială vor fi organizate cinci ghidaje tematice la orele 11,00; 11,15; 13,30;17,00 și 17,15. Costurile de participare sunt de 10 lei/participant, iar înscrierile se pot face în limita a 25 de locuri/ grupă, la telefon: 021.312.88.26, tasta 5 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro.

Încă din trecut, oamenii au dat diferitelor animale semnificații malefice sau angelice, asociindu-le norocului sau ghinionului. Mitologia diferitelor popoare a dat animalelor o simbolistică care nu are însă legătură cu realitatea.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, care s-a răspândit în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.

Halloween este sărbătorit în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este marcat în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental— catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack.

Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitoare, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând “Trick or Treat?” (“Păcăleală sau dulciuri?”), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.
Alte stiri din: Cultura Afisari - 93
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante