Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business? | Bolile românilor și criza din spitale | Cu ce riscuri se confruntă omenirea (raport oficial) | China a ajuns pe partea întunecată a Lunii (VIDEO)

În faţa Cercului Militar Naţional: În genunchi pentru Basarabia VIDEO

Scris de :     2012-06-29 15:11

O poză de acum 72 de ani a fost pretextul pentru care bucureşteni de toate vârstele au îngenunchiat în dreptul Cercului Militar Naţional.

28 iunie - Basarabia - Cercul Militar National

În faţa Cercului Militar Naţional: În genunchi pentru Basarabia (foto: actiunea2012.ro)

Pe 28 iunie 1940 a avut loc o pagină dramatică din istoria românilor: ocuparea teritoriile româneşti de la est de Prut de către sovietici. Voluntari ai Platformei civice Acţunea 2012 şi membri ai grupului România Vie au rememorat acel moment pentru a aduce în actualitate tematica Unirii României cu Republica Moldova.

Evenimentul s-a înscris într-o manifestaţie stradală mai amplă sub forma unui marş desfăşurat pe Calea Victoriei. În cadrul manifestaţiei, 300 de participanţii au solicitat prin scandări şi bannere unirea României cu Republica Moldova. Printre bannerele afişate au fost: „28 iunie 1940 – ruperea Patriei”, „Două state – o singură ţară”, „1940: suferinţă, deportări, execuţii – 2012: vrem unire, nu discuţii”.

Cu aceeaşi ocazie, la Chişinău, în faţa ambasadei Rusiei, sute de români basarabeni au cerut respectarea adevărului istoric şi refuzarea propunerilor de trasnistrizare a Republicii Moldova. Ei au întâmpinat replica unui grup format de câteva zeci de rusofoni, care nu au avut autorizaţie pentru contra-protest, fiind încercuiţi de numeroase forţe de ordine.

În faţa Cercului Militar Naţional: În genunchi pentru Basarabia

In genunchi pentru Basarabia
Alte stiri din: Cultura Afisari - 301
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante