Acasa Cultura-ReligieCultura Începe cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de la Cannes

Începe cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de la Cannes

scris de Laurentiu Banches
51 Afisari

Marţi, de la ora 20:15, ora României se dă startul printr-o ceremonie fastuoasă, celei de-a 65-a ediţii a festivalului de Film de la Cannes.

A 65-a editie a Festivalului de Film de la Cannes (foto:itsfilm.com)

Conform Mediafax, în acest an An, România este reprezentată în competiţia oficială de filmul „După dealuri”, de Cristian Mungiu. Pelicula acestuia marchează revenirea regizorului român în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, la cinci ani după premiul Palme d’Or obţinut cu drama „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”.

Regizorul Paul Negoescu participă la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, în secţiunea Semaine de la Critique (17 – 25 mai), cu filmul independent „Orizont”. De asemenea, proiectul „Nu mă atinge-mă”, de Adina Pintilie, a fost selecţionat pentru Atelierul 2012 al secţiunii Cinéfondation de la Festivalul de Film de la Cannes, unde au fost alese 15 proiecte din 15 ţări, ale căror regizori vor participa la eveniment, între 18 şi 25 mai, în timp ce filmul de şcoală „Tabăra din Răzoare”, în regia lui Cristi Iftime, a fost ales în secţiunea Cinéfondation.

Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se desfăşoară în perioada 16 – 27 mai. În seara de 16 mai, după ceremonia de deschidere, specacolul continuă cu proiecţia filmului „Moonrise Kingdom”, regizat de americanul Wes Anderson. Cannes va sărbători formal cea de-a 65-a aniversare duminică, 20 mai, printr-un dineu de gală şi un foc de artificii, una dintre numeroasele petreceri care contribuie la farmecul nopţilor de pe Croazetă.

La ediţia din acest an de la Cannes vor fi prezentate 91 de filme, dintre care 22 în cursa pentru trofeul Palme d’Or, vor lua parte şi o pleiadă de staruri printre care, Nicole Kidman, Brad Pitt, Tilda Swinton, Bruce Willis şi Marion Cotillard şi Sean Penn. Cele şapte premii principale ale Festivalului de la Cannes vor fi decernate pe 27 mai, la gala de închidere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult