Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Viitor sumbru - mai puțini și mai bătrâni | Testamentul politic al lui Corneliu Coposu | Iadul de la Institutul Marius Nasta (galerie foto) | Criza de pe piața muncii | Avertisment pentru toți românii care retrag bani de la bancomat

Cine este noul episcop al Huşilor

Scris de :     2017-10-05 21:20

PS Ignatie Mureşanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, este noul episcop al Eparhiei Huşilor, el fiind ales, joi, cu majoritate de voturi, de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române. Postul de episcop al Huşilor a rămas vacant după retragerea lui Corneliu Bârlădeanu, care a fost filmat în ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, în prezent preot.

Candidaţii propuşi de către Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au fost Ignatie Mureşeanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei şi Părintele Arhimandrit Nichifor Horia, Exarh Administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor şi stareţ al Mănăstirii Sfinţii Trei Ierarhi din Iaşi.

Sfântul Sinod l-a ales prin vot secret pe PS Ignatie Mureşeanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, ca Episcop al Huşilor, cu un număr de 39 din 48 de voturi valid exprimate.

Scaunul de Episcop al Huşilor a rămas vacant în luna august, în urma retragerii episcopului Corneliu, care a fost filmat în ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, în prezent preot.

PS Ignatie Mureşeanul are 39 de ani. În 24 octmbrie 2011, el a fost ales, în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe, arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, cu titulatura Mureşeanul.

 
Alte stiri din: Religie Afisari - 139
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante