Acasa Cultura-ReligieReligie Duminică. Procesiune în Bucureşti în cinstea Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea

Duminică. Procesiune în Bucureşti în cinstea Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea

scris de M.A.
307 Afisari

Eveniment inedit în Bucureşti. Credincioşi şi preoţi catolici vor participa, duminică, la o procesiune cu icoana şi relicva Papei Ioan Paul al II-lea.

Duminică. Procesiune în Bucureşti în cinstea Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea

Papa Ioan Paul al II-lea si Patriarhul Teoctist in Romania (foto: Boston.com)

La ora 13.45, va avea loc adunarea credincioșilor, a persoanelor consacrate, a ministranților și a preoților (îmbrăcați cu albă și stolă de culoare albă) în fața Monumentului Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunțiaturii Apostolice din București (la intersecția străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cișmigiu). La ora 14.00, recitarea Sfântului Rozariu în fața Monumentului.

Procesiunea spre Catedrală, cu crucea procesională, icoana Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea și Relicva Fericitului Ioan Paul al II-lea va începe la 14.30. la ora 15.00 este programtă: Sfânta Liturghie solemnă în cinstea Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea în Catedrala Sf. Iosif din București.

Relicva Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea, care va fi purtată în procesiune pe străzile Capitalei aşezată într-un relicvariu, constă în câteva picături de sânge ale Suveranului Pontif şi a fost dăruită Catedralei „Sfântul Iosif” la 19 mai 2011, de către Cardinalul Stanisław Dziwisz, Arhiepiscop de Cracovia, fost secretar personal al Fericitului Papă. Ridicat la cinstea altarelor la 1 mai 2011 de către Papa Benedict al XVI-lea, Papa Ioan Paul al II-lea a intrat astfel în rândul fericiţilor şi sfinţilor din calendarul Bisericii Catolice, memoria sa liturgică fiind stabilită pentru 22 octombrie.

Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat România în 1999, prima vizită a unui Suveran Pontif într-o ţară majoritar ortodoxă.

6 comentarii

CAMY 19-10-2012 - 21:53

Ar trebui sa vina catolicii si sa ne modernizeze toate bisericile. E o asa de mare brambureala de nu se poate. reguli vechi, ritualuri depasite. catolicii s-au modernizat si s-au dat cu timpurile actuale.

Huhu Ciu 19-10-2012 - 22:09

Asa spune spurcatule, AI TRECUT LA CATOLICISM, TRADATORULE BLESTEMAT IN VECI!

DXN 20-10-2012 - 02:51

Auzi cine vorbeste, nenorocitule de o mie de ori mai bine sa fie catolica, ca-i tot crestina decit tu care ai trecut la islam, arab imputit ce esti. Huhu ciu vine de la mohamed?

Huhu Ciu 19-10-2012 - 22:37

CACALUGARUL securist-basist-blestemat, te faci ca nu vezi si nu auzi, haaa?

CAMY 20-10-2012 - 02:41

Sa mori sub copitele dracilor in focul vesnic al iadului mortaciune imputita si sa i-o sugi calugarului tau pina la cotor, vierme troglodit.

un crestin 20-10-2012 - 02:51

Este bine ca ati explicat de este si ce contine relicva. Sa nu creada poporul ca -i ceva asemanator cu Sf. Parascheva.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult