Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Marele Muftiul din Arabia Saudită: Toate bisericile trebuie distruse. Islamul, singura religie

Scris de :     2013-10-02 20:19

Marele Muftiu al Arabiei Saudite, şeicul Abdul Aziz ben Abdullah, a cerut din nou distrugerea tuturor bisericilor din Peninsula Arabică, susţinând că islamul este singura religie legitimă în regiune.

Muftiul din Arabia Saudită: Toate bisericile trebuie distruse. Islamul, singura religie

Marele Muftiul din Arabia Saudită: Toate bisericile trebuie distruse. Islamul, singura religie

Liderul religios a adus ca argument o afirmaţie a profetului Mohamed, potrivit căreia în Peninsula Arabică ”nu ar trebui să existe două religii”, informează Interfax, prealuată de Agerpres. Muftiul a făcut aceste declaraţii după prezentarea de către un parlamentar kuweitian a unui proiect de lege ce interzice construirea de noi lăcaşuri de cult nemusulmane în Kuweit.

Nu este pentru prima dată când şeicul Abdul Aziz ben Abdullah face o asemenea declaraţie. În martie anul trecut, în cadrul unei întâlniri cu o delegaţie din Kuweit, marele muftiu, autoritatea religioasă supremă a regatului sunnit, declara acelaşi lucru – ”că este necesar să se distrugă toate bisericile din regiune”.

Expertul rus în studii islamice, Roman Silantiev, a declarat pentru Interfax că această declaraţie a muftiului Arabiei Saudite, ”care cheamă la acţiuni agresive faţă de creştini, demonstrează faptul că ideologia wahabismului este identică cu cea a teroriştilor, care acum distrug bisericile creştine împreună cu enoriaşii lor, din Pakistan până în Nigeria, şi îndeosebi acum în Siria”.

În Arabia Saudită s-ar afla la lucru între 3-4 milioane de imigranţi creştini, menţionează agenţia de presă rusă Interfax. Creştinii din regat nu au voie să-şi practice religia decât acasă sau în locuri private, iar apostazia de la islam este pedepsită cu moartea.
Alte stiri din: Religie Afisari - 541
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste