Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Ce interese are Fundația lui Blair în România

Scris de :     2014-08-04 20:18

Fundația religioasă creată de fostul premier britanic Tony Blair, ‘Tony Blair Faith Foundation’, este investigată de Charity Commission, autoritate a guvernului de la Londra, după ce un fost angajat al fundației s-a plâns că aceasta pune interesele lui Blair înaintea scopurilor caritabile, unele dintre aceste interese vizând și România, relatează luni site-ul civilsociety.co.uk.

Victor Ponta, întâlnire discretă cu Tony Blair

Victor Ponta, întâlnire discretă cu Tony Blair

Într-un articol publicat  de către Daily Mail, fostul administrator al website-ului fundației, Martin Bright, scrie că deși Tony Blair este doar inițiatorul acesteia și el nu ar fi trebuit să aibă vreun rol executiv, ‘de la început a fost evident că prezența sa prețioasă era de neevitat. El era principala atracție pentru potențialii finanțatori și reputația lui trebuia protejată cu orice preț’, explică fostul angajat al fundației lui Blair.

‘Am tratat cu mare grijă interesele lui Blair în Kazahstan, România și în statele din Golf’, adaugă Bright, fără să ofere însă detalii. ‘Relatările că el ar putea consilia noul guvern egiptean au fost un coșmar’, continuă fostul salariat al fundației create de Tony BlairMartin Bright a fost angajat în această fundație pentru a pune la punct un website de religie și geopolitică, dar el și-a dat demisia după numai cinci luni.

Un alt element care i s-a părut suspect a fost numărul de cinci specialiști în comunicare, pe care-l consideră prea mare pentru dimensiunea unei asemenea fundații. ‘Pierdeam foarte mult timp la ședințe pentru a ne asigura că pe site nu apare ceva ce l-ar putea deranja pe Blair’, își mai amintește el.

În urma acestui articol, purtătoarea de cuvânt a Charity Commission a declarat că acest organism cercetează dacă cele menționate de Martin Bright ridică semne de întrebare asupra respectării legii de către respectiva fundație, precizând însă că nu este vorba despre o investigare a acesteia.

Tony Blair Faith Foundation a fost creată în anul 2008 cu scopul declarat de a promova cooperarea religioasă, printre proiectele sale numărându-se un program școlar global și realizarea de analize cu privire la rolul religiei în conflicte. În anul fiscal 2013 ea a raportat venituri de 1,3 milioane de lire sterline și a avut 30 de angajați.
Alte stiri din: Dezbateri, rss 1asig Afisari - 415
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste