Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Este pregătită România pentru Şocul Foametei?

Scris de :     2011-02-21 15:35

Preţurile la alimente se apropie de “cota de alarmă”, a avertizat preşedintele Băncii Mondiale. Efectele se anunţă dezastruoase asupra stabilităţii globale.

Este pregătită România pentru Foamete?

Robert Zoelick, preşedintele BM a făcut apel sâmbătă, cu ocazia reuniunii de la Paris a miniştrilor de Finanţe ai G20, ba Grupul să considere “alimentaţia ca prioritatea numărul unu în 2011”, potrivit Le Figaro.

Creşterea preţurilor produselor agricole va încuraja o sporire a producţiei agricole, dar, în următorii doi ani, “s-ar putea să apară o sumă de tulburări, cu căderea unor guverne şi societăţi aruncate în haos. Creşterea continuă a preţurilor produselor alimentare, cauzată şi de escaladarea preţurilor la materiile prime agricole, este una din cauzele tulburărilor din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord”, a apreciat preşedintele Băncii Mondiale.

Efectele foametei au făcut deja ravagii. Potrivit statisticilor BM, în ultimele şase luni, 44 de milioane de oameni au fost aruncaţi sub pragul sărăciei extreme, care este de 1,25 dolari cheltuieli /persoană/zi.

Indicele preţurilor alimentare, calculat de Banca Mondială, a crescut cu 15% între octombrie 2010 şi ianuarie 2011 şi este doar cu 3% sub maximul din 2008.

Presiunile inflaţioniste cauzate de preţul petrolului, al energiei şi al materiilor prime sunt şi ele motive serioase de îngrijorare, a avertizat, cu aceeaşi ocazie, preşedintele Băncii Central Europene, Jean-Claude Trichet.


Este anunţata Foamete Mondială naturală sau provocată?

Face Foametea Mondială parte dintr-o conspiraţie menită să instaureze o nouă ordine globală?

Este Foametea Mondială din aceeaşi familie  cu actual Criză financiară, cu insurgenţele care zgâlţâie lumea arabă şi cu revoluţiile” care au transformat Lagărul comunist în piaţă de desfacere?

Este România capabilă să facă faţă unei crize alimentare?

Vor muri românii de foame, cu majoritatea pământurilor nelucrate, lăsate pârloagă?

Vor continua producătorii, în ciuda crizei alimentare, să nu colecteze lapte de la vacile din ograda ţăranilor români?

Va continua guvernul să impună restricţii transhumanţei oilor şi să pună beţe în roate ciobăniei?

Vor tolera în continuare primăriile ca ţăranii producători să fie împiedicaţi să ajungă în pieţe, iar ţiganii să vândă roşii iordaniene, piersici tunisiene, usturoi chinezesc şi salăţi olandeze?
Alte stiri din: Dezbateri Afisari - 166
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste