Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

EXCLUSIV. Adevărul despre autorul cărţii “Adevărul despre Crescent” de Dan Voiculescu

Scris de :     2014-08-11 12:46

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, care l-au condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare în dosarul ICA, l-au întrebat pe patronul Antenelor şi despre cine au fost beneficiarii adevăraţi ai firmei Crescent. Dan Voiculescu însă s-a fofilat, cum face din 1990, când vine vorba de Crescent.

Adevărul despre autorul cărţii “Adevărul despre Crescent” de Dan Voiculescu

Dan Voiculescu şi-a construit averea preluând, după 1990, banii şi afacerile Crescent, firmă la bazele căreia se afla Securitatea, al cărei colaborator dovedit de Justiţie a fost.

O altă parte a averii lui Voiculescu, care în urma sentinţei în dosarul ICA va fi confiscată de statul român, ar proveni din conturile din străinătate ale lui Ceauşescu şi ale Securităţii, cunoscute ca “Averea Diavolului”. O comisie canadiană cerea, în 1990, arestarea lui Voiculescu, pentru că avea indicii că acesta furase  “Averea Diavolului”. Într-un raport al Procuraturii şi SIE, din 2000, Voiculescu este acuzat că ar fi încasat bani din mai multe exporturi făcute, în 1989, de firma Securităţii ICE Dunărea, cu care colabora în numele Crescent.

Dan Voiculescu a negat tot timpul acuzaţiile, ba mai mult a publicat, prin 1996, o carte “Adevărul despre Crescent”, republicată în 2001, în care demonta speculațiile pe tema faptului că Securitatea ar fi înființat grupul de firme Crescent şi că el a pus mâna pe multe milioane de dolari ale Securităţii.

Adevărul este că “Adevărul despre Crescent” nici măcar nu a fost scrisă de Voiculescu, deşi e semnat pe copertă. În 1996, şeful corectorilor de la Jurnalul Naţional, Titi Holban, a stat împreună cu Voiculescu de vorbă câteva zile în sediul Grivco. În urma acelor discuţii, Titi Holban a scris cartea “Adevărul despre Crescent” pe care Dan Voiculescu doar a semnat-o. Fotografiile care ilustrează cartea au fost realizate, timp de vreo două zile în birourile şi pe scările Grivco, de cunoscutul fotoreporter CC Otiliu. Cartean scrisă de Holban a fost revizuită şi republicată în 2001 la editura Economică în 148 de pagini, ISBN: 973-590-622-8.

După cum se poate vedea, Dan Voiculescu a evitat să-şi treacă la operă, pe site-ul său oficial, “Adevărul despre Crescent”. Mai degrabă, spun sursele noastre care la momentul scrierii cărţii erau apropiate de Voiculescu, acesta nu a trecut-o pe site deoarece a vrut să se mândrească doar cu opera “ştiinţifică”:

Activitate editorială Dan Voiculescu

1985 -”Leasing” – co-autor, Editura Stiintifica si Academica, Bucuresti
1988 -”Industrializarea si Comertul Mondial”, Editura Stiintifica si Enciclopedica, Bucuresti
1989 -”Conducerea, tehnica si eficienta comertului international”, co-autor, Editura Stiintifica si Enciclopedica, Bucuresti
1990 -” A Deontology of Industrialization and World Trade”, Eyeplus Publications, London
1990 -”Din experienta Mondiala in Privatizarea Intreprinderilor de Stat”, Editura Tehnica, Bucuresti
1991 -”Negocierea-Forma de Comunicare Interumana”, Editura Stiintifica si Enciclopedica, Bucuresti
1993 -”Economie si Umanism”, Editura Intact, Bucuresti
1994 -” Franchising-Ghid practic al omului de afaceri”, Editura Intact
1996 -”Praxologia afacerilor”, Editura Intact, Bucuresti
1997 -”Tranzactii comerciale internationale”, co-autor,Editura Economica
1998 -”Analiza de competitivitate a economiei romanesti – Orizont 2000-2005-2010. Solutii strategice alternative”, coautor, Editura Academiei Romane
1999 -”Comert International si politici Comerciale Contemporane”, co-autor, Editura Economica
1999 -”Comertul Exterior al Romaniei la sfarsitul secolului XX”, Editura Intact
1999 -”Lupta cu Noi Insine, Romania 1989-1999″, co-autor, Editura Economica
2000 -”Competitivitatea Note de curs”, Editura Economica, Bucuresti
2001 -”Competitie si competitivitate”, Editura Economica, Bucuresti
2002 -”Competitie si competitivitate.Aplicatii”, Editura Economica, Bucuresti
2004 -”Societatea Umanista”, Editura Intact, Bucuresti
2007 -”Competitivitatea intreprinderilor si a natiunilor”, Editura Intact, Bucuresti

Biografia profesională oficială a lui Dan Voiculescu

1970 – 1982 – Sef Departament Comert Exterior – Vitrocim1982 – 1992 – General Manager al Biroului Bucuresti si coordonator al proiectelor Internationale – Crescent Commercial& Maritime Ltd. Cyprus
1992 – prezent – Fondator si actionar majoritar al Grivco SA
1996 –2014– Profesor Universitar- ASE Bucuresti – Catedra de Relatii Economice Internationale, Disciplina Competitie si Competitivitate
Alte stiri din: Dezbateri, rss 1asig Afisari - 1,270
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste