Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Revizuire Constituţie: Tricolorul va avea stema ţării. Ce părere aveţi?

Scris de :     2013-06-04 14:14

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, marţi, 4 iunie, un amendament prin care va fi menţionată în legea fundamentală înscrierea stemei României pe tricolor. Ce părere aveţi?

în legea fundamentală înscrierea stemei României pe tricolor

Revizuire Constituţie: Tricolorul va avea stema ţării (foto:ptm.ro)

Amendamentul deputatului PSD Gheorghe Emacu la articolul 12 alineatul 1 adoptat de către membrii Comisiei pentrurevizuireConstituţiei, prevede că “drapelul României este tricolor, având pe fondul galben stema ţării; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu”. În forma actuală, Constituţia stabileşte că “drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu”.

Membrii comisiei pentru revizuireConstituţiei au respins toate amendamentele care ar fi introdus în legea fundamentală o zi naţională de 10 Mai, formulate de senatorul PNL Victor Ciorbea, dar şi de grupurile parlamentare al PNL. Totodată, a fost respinsă propunerea formulată de senatorii Ioan Ghise, Paul Ichim, Dorin Dobra, Valeriu Boeriu şi Ion Luchian pentru ca ziua naţională a României să fie stabilită pentru 22 Decembrie. Aceeaşi iniţiatori au mai avut un amendament respins, respectiv ca imnul naţional al României să fie schimbat cu “Tricolorul”. Membrii comisiei au respins şi propunerea deputatului Eugen Nicolicea şi a senatorului Ioan Toma ca deviza României să fie “Nihil Sine Deo”.

În plus, comisia de revizuireConstituţiei a respins amendamentul formulat de grupul minorităţilor naţionale pentru ca articolul 10 al legii fundamentale să fie completat cu menţiunea că “România este stat membru al Uniunii Europene”. Conform mediafax, în cadrul dezbaterilor, majoritatea membrilor comisiei au ajuns la concluzia ca o astfel de precizare să fie analizată la momentul discutării articolelor, adoptate în 2003, care fac referire la apartenenţa României la organizaţiile internaţionale.

– Ce părere aveţi despre propunerile privind modificarea Constitutiei?

– E bine să fie pusă stema pe drapelul României?
Alte stiri din: Dezbateri Afisari - 698
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante